Avrupa’nın futbol şöleni Euro 2024’te heyecan çeyrek final karşılaşmaları ile devam ediyor. Turnuvada fırtına gibi esen Bizim Çocuklar, yarı finale çıkmak için yarın saat 22.00’de Hollanda ile kozlarını paylaşacak. Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak mücadelede Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak. Turpin’in yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages üstlenecek.

HOLLANDA’DAN ALINACAK BİR RÖVANŞ VAR

Son olarak 7 Eylül 2021 tarihinde Amsterdam’da oynanan Dünya Kupası Elemeler’inde Hollanda ile karşılaşan  Ay-yıldızlılar, sahadan 6-1 mağlup ayrılmıştı  Euro 2024 çeyrek finalinde tekrar Hollanda ile karşı karşıya gelecek Milliler, rakibini geçerek hem 2021’in rövanşını almak hem de adını yarı finale yazdırmak için ter dökecek.

Turnuvaya F grubunda başlayan Bizim Çocuklar, Gürcistan’ı 3-1’le geçerken, Portekiz’e 3-0 mağlup  olmuştu. Grubun son karşılaşmasında ise Çekya’yı 2-1 yenen Ay-yıldızlılar, 6 puanla Portekiz’in ardından grubunu 2. sırada tamamlayarak Avusturya ile eşleşmişti. Son 16 turunda ise Avusturya’yı 2-1 mağlup eden Milliler, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşmişti. 

Millilerde sarı kart cezaları bulunan Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek bu maçta forma giyemeyecek.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi