Avrupa’nın futbol şöleni olarak adlandırılan Euro 2024’te heyecan grup aşamasının tamamlanmasının ardından son 16 turu ile devam ediyor. Tek maç eleme usulüne göre oynanan son 16 etabında Bizim Çocuklar, yarın Avusturya ile çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek. Saat 22.00’de Leipzig Stadı'nda oynanacak karşılaşma TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

İki takım son olarak Viyana’da oynanan hazırlık maçında karşılaşmış ve müsabakayı Avusturya 6-1’lik skorla kazanmıştı.

AVUSTURYA’DAN RÖVANŞ ALMAK ŞART

26 Mart 2024 tarihinde başkent Viyana’da oynanan hazırlık maçında Avusturya’ya 6-1’lik skorla mağlup olan Ay-yıldızlılar, son 16 turunda tekrar karşılaşacağı rakibini geçerek hem hazırlık maçının rövanşını almak hem de adını çeyrek finale yazdırmak için ter dökecek.

Turnuvaya F grubunda başlayan Milliler, Gürcistan’ı 3-1’le geçerken, Portekiz’e 3-0 mağlup  olmuştu. Grubun son karşılaşmasında ise Çekya’yı 2-1 yenen Ay-yıldızlılar, 6 puanla Portekiz’in ardından grubunu 2. sırada tamamlayarak Avusturya ile eşleşmişti.

Milli takımda kart cezaları bulunan Samet Akaydın ile kaptan Hakan Çalhanoğlu bu maçta forma giyemeyecek.

AVUSTURYA GRUPTAN LİDER ÇIKTI

Euro 2024 macerasına ölüm grubu olarak nitelendirilen D Grubunda başlayan Avusturya, ilk maçında Fransa’ya 1-0 mağlup olurken, Polonya’yı 3-1 ve Hollanda’yı 3-2 yenerek 6 puanla gruptan lider çıkmıştı.

Avusturya’da sakatlığı devam eden Gernot Trauner ve sarı kart cezası bulunan Patrick Wimmer kadroda yer almayacak. 

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi