Spor

Bizim Çocuklar Çekya karşısında

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında yarın Çekya ile mücadele edecek.

EURO 2024 F Grubu üçüncü ve son maçında Türkiye ile Çekya Hamburg şehrinde bulunan Volksparkstadion'da karşı karşıya gelecek. Yarın saat 22.00'de başlayacak mücadele, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Müsabakada Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs düdük çalacak. Kovacs'ın yardımcılıklarını ise Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene üstlenecek. Maçın dördüncü hakemliğini de Norveç Futbol Federasyonu'ndan Espen Eskas yapacak. Öte yandan karşılaşmanın VAR hakemliğini Polonya Futbol Federasyonu'ndan Tomasz Kwiatkowski üstlenecek.

AY YILDIZLILAR TURA ÇOK YAKIN

Gürcistan’ı 3-1 yenen ve Portekiz’e 3-0 mağlup olan A Milli Takım, Çekya karşısında 1 puan alması durumunda ikili averajda Gürcistan’ın önüne geçeceği için diğer maçların sonuçlarına bakmaksızın grubunu 2. sırada bitirecek. Ve Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın liderlik mücadelesini sürdüğü D Grubu'nu ilk sırada bitiren takımla eşleşecek.

Milliler, Çekya'ya karşısında mağlubiyet alması halinde Portekiz-Gürcistan maçının sonucu ve diğer gruplardaki durumlara göre en iyi üçüncü olarak tur atlama şansı bulacak.

A Millî Takım, bugün saat 12.00'de Hannover yakınlarındaki Barsinghausen kasabasında yer alan kamp tesisinde Çekya maçı öncesindeki resmî antrenmanını yapacak. Ardından saat 17.15'te hava yoluyla Hamburg'a geçecek. Maç öncesi Teknik Direktör Vincenzo Montella ve bir futbolcu, müsabakanın oynanacağı Volksparkstadion'da bir basın toplantısı düzenleyecek.