Biz gerçekten voleybol ülkesiyiz

Kim ne derse desin, gerçekten biz gerçekten “Voleybol Ülkesiyiz…”

Kadınlarımızın başarısı elbette kıyas kabul etmez ama federasyonun mottosunun tam olarak oturması için 2. halka olan erkekler, henüz yolun başında… Dünyanın en güçlü ülkeleriyle ilk bu yıl mücadele ediyoruz, takımımız kabuk değiştirmeye başladı, 2000’li oyuncularımız büyük karakter koyup, Efelerin atak gücüne katkı verdiler…

Geçtiğimiz yıl çok zorlu mücadelelerden sonra ilk kez Milletler ligine katılma başarısı gösteren Filenin Efeleri, Antalya’daki alışma aşamasında doğrusu tecrübesizlikleri kadar şanssızlıklarının da kurbanı oldular. Millilerimiz ilginç bir şekilde 4 maçın 4’ünde de ilk seti hatta Hollanda mücadelesinde de 2.seti de almasına karşın parkeden yenik ayrılmaktan kurtulamadı. Bu zorlu organizasyon öncesi göreve getirilen Fransız başantrenör Cedrid Enard da milli takımı tanıma aşamasındaydı. 2.etaba sakat olan 39 yaşındaki Arslan Ekşi ve 34’üne giren Borutay Subaşı’sız başlayan Enard, gençlerden Kaan Gürbüz (2001), Efe Mandıracı (2002) ve Efe Bayram’a (2002) daha çok şans vermeye başladı.

EFELER 3. ETAPTA FARKLI BİR HİKâYE YAZAR

Her maç sonrası oyununu geliştiren Efeler, VNL’deki 7’nci maçında galibiyetle tanıştı. İran karşısında bu kez geri düşmesine karşın toparlanarak 3-1’lik set sonucuyla siftah yaptı… Bu galibiyet bize Milletler ligine tutunmanın yolunu açtı… Özellikle 34 sayıya ulaşan Kaan Gürbüz’e 16 sayıyla katkı veren Efe Mandıracı galibiyetin başrolüne ortak oldu.

İran maçında sonra 2.etabın son mücadelesinde rakibimiz, Paris 2024 Olimpiyatları için vize alan Almanya oldu. İlk seti 25-22 kaybeden millilerimiz, 2.sette inanılmaz bir mücadele ortaya koydular… 2 sete bedel sayıyla 44-22 kazanan Efeler Milletler liginde tarihi bir rekora imza attılar. Sonuçta Efe Mandıracı 25, Kaan Gürbüz 19, Efe Bayram 11 ve Mert Matiç’in 9 sayı kaydettiği maçta güçlü rakibimize 3-2 kaybettik ama değerli bir puanı hanemize yazdırdık. Almanya maçı bize gösterdi ki agresifliğimizi sürdürdüğümüz ve mücadeleden vazgeçmediğimiz takdirde 3.etapta çok farklı bir hikâye yazabiliriz.

18-23 Haziran’da Slovenya’ gerçekleştirilecek 3.etapta ise Bulgaristan, Arjantin, Sırbistan ve İtalya ile mücadele edeceğiz. Favori İtalya dışında, özellikle Bulgaristan ile Sırbistan maçlarımızdan alacağımız puanlarla sırlamada hızla yukarıya tırmanabiliriz.

SULTANLAR ABD’DE KENDİNİ BULDU

Arlington kenti, Kadın Millilerimize uğurlu geldi ve 2.etapta 4’te 4 yaparak Hong Kong’ta finale kalacak takımların belirlenmesi haftasına avantajlı başlayacağız…

Böylece VNL’de oynadığı 8 maçta 6 galibiyet alan Filenin Sultanları, yeni bir galibiyet serisi başlatmış oldu. İlk etaba göre nispeten daha rahat oynayacağımız rakiplerimiz vardı… Hem de ilk 3 maçımızda… Almanya mücadelesinde ilk seti kaybeden Ay-yıldızlı ekibimiz, maçı 3-1 kazanmasını bildi. Melisa Vargas yine vurucu güç olarak görevini 23 sayı ile yerine getirdi. Eski Koç Guidetti’nin takımı da Sultanların elinden kurtulamadı. Almanya ile aynı akıbete uğradı. G.Kore’ye karşı fırtına gibi esen Millilerimiz 3-0 ile maçı geçerek ev sahibi ABD’ye adeta gözdağı verdi. Son derece çekişmeli mücadelede rakibini karar setinde geçen Sultanlarımız, bu galibiyeti ile puanını 388.69’a yükselterek 2.haftanın sonunda dünya sıralamasındaki liderliğini de korudu.

Antalya etabının ne kadar zorlu olduğunu, yenildiğimiz ülkelerin 2.etap sonrası sıralamadaki yerleri bize kanıtladı… İtalya ve Japonya 6’da 2 yaparak 1 puan farkla 3 ve 4.sırada yer aldılar. Bizde18 puanımıza rağmen set averajıyla 5.sırayı aldık.

3. etapta ise bizi 2 zorlu rakip bekliyor… 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong’da yapılacak mücadelelerde Sultanlarımızın, geçen yıl finalde yendiği Çin (7.) ve 3.etapta 3-0 ile geçtiğimiz Brezilya maçlarında alacakları sonuçlar final etabı için belirleyici olacak. Diğer rakiplerimiz Dominik 11 ve Tayland 13.durumda. Elemelerde yenilgisiz lider Polonya ile tıpkı geçen yıl olduğu gibi karşılaşmamız bizim için iyi haber ancak burada tek handikabımız Zehra Güneş’in sakatlığı nedeniyle kadroda olmaması.