ANKARA'da 2019 yılından bu yana yaz aylarında müşterilere yönelik mağazalarda Eymir Gölü ve ünlü mesire alanlarında görev yapan bisikletli 'Martı' saatleri, bu yıl ilk kez Başkent Millet Bahçesi ve Göksu Parkı'nda Görev yapmaya başladı. Bisikletli polisler, motorlu araçların giremeyeceği bölgelerde huzur ve güvenliği sağlamak için pedal çeviriyor.

Bisikletli 'Martı' timi 2019'da Ankara Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amiriliği bünyesinde kuruldu. Eymir Gölü ve engelli bisikletli polislerin görev alanı genişti. 'Martı' zamanları bu yıl Millet Başkent Bahçesi ve Göksu Parkı'nda göreve başladı. 20 adetten oluşan zamanlayıcı, kalıcı yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği bu sistem, motorlu araçların giremeyeceği, ücretsiz güvenlik hizmetinin yanı sıra ortaya çıkan suçlara ilk müdahaleyi yapıyor. Timler, tüm gün bölgesinin huzurunu ve masraflarını temin etmek amacıyla pedal çeviriyor. 'Polis' yazılı beyaz bisikletleri, açık mavi renkli üniformaları ve beyaz renkli bisiklet kasklarıyla dikkat çeken Martı zamanları, diğer polis birimleriyle koordineli çalışıyor. Yaz sezonu boyunca görevlerine devam edecek 'Martı' ekipleri, şüpheli kişilerin Genel Bilgilerini Toplama (GBT) sorgulamasını yaparak, güvenlik sağlıyor.

"GÜVEN DUYGUSUNU YARATMAK GÖREVİMİZ"

Altındağ Devriye Ekipler Büro Amir'ne bağlı Martı ekiplerinde görevli polis memuru Ahmet Ferdi Doğan, "düzenleyici polislik belirtileri eklenir, suçun işlenmeden önlenmesi, suçla daha etkin ve verimli bir şekilde mücadele edilmesi amacıyla motorize ekiplerin giremediği noktalarda (yeşil alanlar, fuar alanları, sahil şeritleri) , mesire alanları), turizm bölgelerinde ve araç trafiğine kapalı alışveriş merkezlerinin çevresinde görev yapılmaktadır.Bisikletli polislerin ana hizmetlerinin kamu düzeninin korunması, suçların önlenmesi ve acil durum ilk müdahaleyi de içermektedir. için büyük etkinliklerde ve kalabalık bölümlerde önemli bir güvenlik rolü üstlenirler" dedi.

Başkent Millet Bahçesi'nde görev ve tanıtım günleri ile etkinliklerde güvenlik ve analiz sağlamak için bisikletleriyle yaz boyu çalışmalarını sağlayan Doğan, "Park içerisinde düzenlenen etkinlik ve konserlerde; Hastalık veren kişiler, küçük çocukların kaybolması gibi olaylarla çok sık karşılaşıyoruz. Günde ortalama 20-25 kilometre pedal çeviriyoruz. Ekip araçlarının giremediği ve vatandaşların olduğu yerde yaygın kullanım hedefi mevcut" diye konuştu.

Kaynak: DHA