Nagihan Çakır Yılmaz, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, kadınların büyük bir potansiyele, yaratıcı bir enerjiye ve değişim yaratma gücüne sahip olduklarını söyleyerek, “Her alanda fark yaratma yeteneğimizle ailemizde, çevremizde ve toplumumuzda dönüşümün ve değişimin öncüsü olduk. Kadınların dönüştürücü gücü, azmi ve kararlılığıyla ülkemizde dönüşüme, ülkemizin dönüşümüne öncülük etmek için Dönüştüren Kadınlar Derneği’ni kurduk. Bugün de hayallerimiz ve hedeflerimize giden yolda ilk Genel Kurulumuzu yapıyoruz” dedi.

Genel Kurul’da birlikte atılacak adımların, hayata geçirilecek projelerin, alınacak kararların ve paylaşılacak fikirlerin geleceği şekillendireceğini ifade eden Yılmaz, “Kadınların, güçleriyle, bilgileriyle ve deneyimleriyle, inançlarıyla dünyayı değiştirebileceklerinin farkındayız.  Biz, bu dönüşümün itici gücü olmayı ve kadınların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmayı kendimize misyon ediniyoruz. Vizyonumuz ise gelecek nesillere daha temiz, daha çevreci, daha yeşil bir dünya bırakmak. Bunu hep birlikte yapacağız. Ama önce zihinlerimizi, bakış açımızı değiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

İklim değişikliğinin, küresel ısınmanın etkilerinin ciddi şekilde hissedildiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: “Doğa bizi önlem almaya, harekete geçmeye çağırıyor. Doğanın sesine kulak vermeliyiz. Bunun için önce hepimiz bireysel olarak dönüşüm, değişim sürecine girmeliyiz. Dönüştüren Kadınlar Derneğimiz harekete geçmeye hedeflerimize ulaşmaya kararlı. İşte bu yolda gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın sorumluluğuyla çevre dostu adımlar atmaya devam edeceğiz."

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI