Muhammed Ali YAHŞİ

OGM Ormanspor ile Beşiktaş ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda karşılaştı. Mücadeleyi Beşiktaş 68-66’lık skorla kazandı. Maçın en skorerleri 19’ar sayı ile Beşiktaş’tan Dana Evans, Tijana Kricacevic ve Ormanspor’dan Damiris Dantas Do Amaral oldu. Bu skorla birlikte OGM Ormanspor ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Beşiktaş ise aldığı bu galibiyetle ligde 8. sıraya yükseldi. 

İlk çeyrek karşılıklı basketler ve top kayıpları ile başladı ve çeyreğin ilk yarısı 11-11 eşitlikle tamamlandı. Çeyreğin ikinci yarısında Beşiktaş’ın top kayıpları Ormanspor’un üç sayı öne geçmesine neden oldu. Skor 18-15’e gelince Beşiktaş mola hakkını kullandı. Molanın ardından Ormanspor bulduğu iki sayılık basketle farkı 5’e çıkardı. 20-15’in ardından Beşiktaş 4-0’lık seri ile skoru 20-19’a getirdi. İlk çeyrek 20-19’luk skorla tamamlandı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Ormanspor bulduğu bulduğu sayılar ile 25-21 öne geçti. Ardından Beşiktaş, 5-0’lık seri ile durumu 26-25’e getirince Ormanspor ilk molasını kullandı. Molanın ardından ikinci çeyreğin sonuna dek iki takım da karşılıklı basketler buldu. Çeyreğin bitimine doğru Ormanspor, Beşiktaş’ın döndüğü boş hücumları sayı ile değerlendirerek skoru 37-33’e getirdi. Bu skorun ardından Beşiktaş üç sayı bulurken, Ormanspor ise 2 sayı daha yakaladı. İkinci çeyrek 39-36’lık skorla bitti.

Üçüncü çeyrek Beşiktaş ağırlığını koydu. Savunmadaki sertliği hücüma da yansıtan siyah-beyazlılar bu çeyrekte 18 sayı bulurken Ormanspor 10 sayıda kaldı. Çeyrek 54-59 Beşiktaş üstünlüğü ile sonlandı.

Son çeyrek son ana kadar büyük bir heyecana sahne oldu. Ormanspor farkı bir sayıya kadar düşürse de Beşiktaş hücumda bulduğu sayılarla farkın kapanmasına engel oldu ve maçı 68-66’lık skorla kazandı.

Editör: Ezgi Bardakçı