Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan ve Kent Konseyi Başkanı Ayhan Yılmaz, Kent Konseyinde STK’lı dernekler ile kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Etimesgut’ta Kent Konseyi binasında 43 sivil toplum kuruluşu ve 5 noterliğin katıldığı toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Ayhan Yılmaz, Etimesgut’a sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Yılmaz, “Sayın Başkanım, Değerli Başkan Yardımcılarım, Etimesgut’un değerli noterleri, Etimesgut’umuzun değerli sivil toplum kuruluşları, Başkanları Yöneticileri, Muhtarlarımız, Basınımızın değerli emekçileri hepinize Sayın Başkanımızın davetine icabet ettiğiniz için teşekkür ederiz.  Değerli Başkanım 11 Haziran 2024 yılı kent konseyi kongremizi yaptıktan sonra kent konseyimizin fiziki yapısını incelemek üzere seçilen yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımıza başladık. Fiziki olarak güzel bir binamız var. Ama bu binayı fiziki olarak doldurduğumuz kadar fikri olarak ta doldurmamız gerekmektedir. Öncelikle bize verilen yetki ve sizin vermiş olduğunuz destekten dolayı şahsım ve yönetim kurulu adına hem sizlere hem de stk’lara teşekkür ediyorum.  Etimesgut Kent Konseyi olarak 23 Temmuz ve 3 ağustos tarihlerinde YKS sürecindeki çocuklarımız için 700 aileye bu salonda tercih desteği sağladık. Bu öğrencilerimiz doğru seçimler ile güzel yerlere yerleştiler. Değerli arkadaşlarımız ve sevgili başkanlarımız burada 28 ağustosta kadın meclisimiz ile birlikte bir çalışma yaptık. “AHİ BACI” isimli girişimci kadınlar kooperatifini kurduk. 1 Ekim itibariyle yasal süreç bitince artık kendi bünyesinde Etimesgut’lu kadınlarımız kendi el emeği ürünlerini sunup satış yaparak aile bütçelerine katkıda bulabilecekler. Kadınlarımızın ayaklarının üzerinde durması ve üretimi desteklemek amacıyla güç birliği yapıyoruz. Herkese şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Ayhan Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından sözü alan Başkan Beşikçioğlu, “Efendim öncelikle hoş geldiniz. Ayhan Başkanımızla birlikte bu kent konseyinde çalışmaya başladığımız günden itibaren özellikle stk’lar ve dernekler üzerinde çok hassas duruyoruz. Onların ihtiyaçları, Vizyonları bizim Etimesgut’taki halkımızın geleceğini şekillendirmesi üzerine çok ciddi bilgilendirmeler geliyor bize. Bu bağlamda da yapacağımız tüm eylemleri toplumsal bir amaç için bu ve bunun gibi önermeler üzerinde tutuyoruz. Biz sadece stklar’la değil bundan öncede muhtarlarımız ile Sinop’ta vatandaşlarımız için bir çalıştay düzenledik. Oda çok faydalı oldu. Bu ve bunun gibi toplantıları ben çok önemsiyorum. Ayhan Başkanımız ile birlikte her ay bu toplantıların devam etmesini arzu ediyorum. Çok faydalı bilgiler geliyor kent konseyi tarafından. Bu bağlamda 6 aylık bir Belediye olmamıza rağmen işleyiş konusunda sanki 20-30 yıldır buradaymışız gibi çalışıyoruz. Tabi bizlerde pek çok şey yaptık Belediye içerisinde. Özellikle gençlerin eğitimi ve ev kadınlarının eğitimi üzerine ki, kadın istihdamını çok önemsiyoruz. Mutlak suretle kadını evden çıkartacağız ki aydınlık yarınlarımızı daha net görelim. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum Stk’larımızın ve derneklerimizin her zaman yanındayız.  Tabi ki belediyemizin imkanları doğrultusunda. Ayhan Bey bu bağlamda bir avantajdır. Hepinize afiyet olsun.

Başkanın konuşmasının ardından “Aşıklar Kültür Eğitim Araştırma Derneğinden iki kişinin aşıklar atışması ile kahvaltıya başlandı. Başkan Beşikçioğlu, kahvaltı sonrasında katılımcılar tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

Haymanalılar Derneğinden Suat Dinç, “Sayın başkanım, hastamız ve cenazemiz olduğunda haymanaya götürüyoruz. Eskiden belediyede bu işimizi görüyorduk ve aynı şekilde devam etmesini istiyoruz. Cenaze morg yeri kapatılmış bu konuda yardımınızı bekliyoruz” dedi.

Başkan Beşikçioğlu,”Arkadaşlar bu hizmetler kaldırılmadı. Yeni düzenlemeler karşısında bazı arkadaşların yanlış bilgilendirmesi yüzünden bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Geldiğimiz günden buyana kimsenin ekmeği ile oynamayacağımız diye söz verdik. Bu yanlış yönlendirmeler bir fanatizm göstergesi ve bu arkadaşları başka yerlerde görevlendireceğiz ki vatandaş yanlış bilgilerle yanlış bir şekilde yönlendirilmesin. Morg kapatılmadı ama yeri değişecek. Müftülük ile bir protokol halindeyiz ve bir merkez caminin altında hem morg hem de defin işlemlerini verebileceğimiz daha sağlıklı bir ortam yaratmak niyetindeyiz” dedi.

Bir diğer dernek üyesi devlet tiyatrolarının Ekim ayında oyunlarının 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezinde oyunlarının olmamasının sebebini sorduğunda ise, Başkan Beşikçioğlu, ”Arkadaşlar Kültür Merkezindeki sahnemizi geçen yıl devlet tiyatrolarına 4 günlüğüne süresiz tahsis etmişler.  Tabi ki, 4 gün devlet tiyatroları oyun sergilediğinde iki günde dekor kuruyor ve topluyor ve toplamda 6 gün o sahneyi işgal ediyor. Bu sebeple özel tiyatrolar yer bulamıyor. Ayrıca bu işgal edilen süre zarfında hem para vermiyor hem elektriği belediye ödüyor hem de personel desteğini belediye sağlıyor. Böyle bir iş anlaşması ben hayatımda görmedim. Olmasını da tasvip etmiyorum. 2 gün devlet tiyatrosu olmalı, 2 gün kent tiyatrosu olmalı, 2 gün İstanbul’dan gelecek olan oyunlar olmalıdır. Bilet fiyat skalasının yüz liradan başlayıp bin liraya kadar olan bir skala içinde değerlendirilmeli kültür merkezleri. Biz kendileri ile görüştük ve 2 gün üzerinden protokol yapalım dedik. Ekim ayında devlet tiyatrolarının olmamasının sebebi ise; Kent Tiyatrosu “Vatan Kurtaran Şaban” oyunu ile prömiyer yapacak. Ayrıca düzenleyeceğimiz festivalde Ekim sonuna kadar devam edeceğinden devlet ve özel tiyatrolara ekim ayında salon kiralaması yapamadık. Ama kasım ayından itibaren hem devlet hem kent hem de özel tiyatrolar CKM sahnesinde etkinlikleri içine dahil edilecek.  Diğer konuda da okul öncesi ve öğretmenlerimiz ile ilgili bir takım gelişmelerimiz var. İlkokul düzeyindeki çocuklarımıza dijital ortamda eğitim desteği vermeyi planlıyoruz. LGS ile ilgili sınavlara girecek çocuklarımız için ücretsiz kurslar düzenliyoruz. 38 mahallemiz var ve her mahalleye bu yapıları kuramayacağımız için kurs noktalarımızı belli alanlarda oluşturduk ve ulaşım desteği sağlayarak diğer mahallelerdeki çocuklarımız için ücretsiz araç temininde bulunduk. Yani ilçemiz içerisine yeni bir servis ağı ulaştırıyoruz. Bu sayede Fevziye köyündeki bir gencimizde kurslarımızdan faydalanabilecek.

Son olarak Sosyologlar Derneğinden Aziz Sökmen, “Çocuklarımız arasındaki akran zorbalığı ve ekran bağımlılığı konusunda bir oyun sahnelenme imkanı olabilir mi?” sorusu üzerine Başkan Beşikçioğlu,”Tiyatro ile insanın kendini anlatabilmesini önemsiyorum. Özellikle kreşlerden başlayarak drama eğitimlerini kendini ifade eden bireyler yetiştirme meselesi konusunda sosyologlarımız ile aynı görüşteyim. Özellikle akran zorbalığı konusunun bir takım kurslar ile giderilebileceğini düşünüyorum.

“Eğitimin Tasarrufu Olmaz!”

Bu kültür sanat kursları maalesef şuana kadar Etimesgut’ta gerçekleşmemiş. Mesela piyano koymuşlar ders veren yok! Arkadaşlar, sanat insanları birleştirir. Sanatın tarafı olmaz. Bu bağlamı önemsiyorum ve kurslarımız artacak. Ayrıca çocuklarımızın eğitimi ve gelişimi söz konusu olduğunda bu konular üzerinde verilecek hizmetler bağlamında tasarruf olmaz! Eğer bir tasarruf tedbiri varsa bu tedbir lüks tüketim üzerinden olmalıdır. İnsanın üzerine yapılacak yatırımın tasarruf tedbiri olmaz. Ben bu inançla hareket ediyorum. Ve bu bağlamda Milli Eğitim Bakanımızı ziyarete gittiğim zaman 300 bin nüfusa göre okulları düzenlemişsiniz efendim, nüfusumuz şimdi 20 bin oldu ve beş sene sonra bir milyonun üzerine geçecek. İlçemizde okul eksiğimiz var ve bu konuda sizden yardım talep ediyoruz dediğimde, Bakanımız bana aynen şunu söyledi: ”Tasarruf tedbirleri var” dedi. Sayın Bakanım dedim, eğitimin tasarrufu olmaz!

E tabi ki siyasetin özellikle eğitimde, sporda, sanatta taraf olması büyük bir sakalet doğurur! Bizlerde belediye olarak yeni bir okul yaptıramayacağımız için elimizdeki okulların bakımını yaptıralım dedik. Binaların bakım, onarım ve tadilatlarını yaptırdık. Kültür ve sanat, spor, eğitim konusunda tasarruf tedbirleri Etimesgut’a uğramadı arkadaşlar ve bu bilinçle de hareket edeceğiz. Herkese geldiği için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Soruların ardından davetliler organize edilen kahvaltıdan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, Beşikçioğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Haber Merkezi