Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, geçtiğimiz pazar günü TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu’da belediyenin yasaya karşı ürettiği çözümü paylaşmak için tüm hayvanseverleri bugün saat 13.30’da Belediye Meclis Salonu’na davet etti. Hayvanseverlerin hınca hınç doldurduğu meclis salonundan seslenen Beşikçioğlu, “Birçok hayvanseverin burada olduğunu biliyorum, bunlardan birisi de benim.  Bir süre bu ve bu zamana kadar olan ve bu ilçe içerisinde gerçekleşen bizimle ilgili olmayan ancak bizi töhmet altında bırakan bağzı eylemleri  izlemek zorunda kaldım. İzlemek de zorundaydım. Bu yönetimin, iktidarın aldığı kararları nihayete erdirmesini beklemek zorundaydım. Sebebi ahvali de şudur efendim. Alınan bir kara karşısında biz buna nasıl bir eylemle karşılık verebiliriz? Somut olarak nasıl çözüm bulabiliriz? Ben bunun peşindeyim. Çok katılıyorum, katliamdan yasa olmaz” dedi. 

SOKAK KÖPEKLERİ BELEDİYEDE GÖREVLENDİRİLECEK

Göreve geldiği günden itibaren belediyenin veterinerlik birimini, ilçedeki sokak hayvanlarını, sokak hayvan severlerini ve sokak hayvanlarına dair manipülasyonları tek tek incelediğini ifade eden Beşikçioğlu, Biz şimdi bu yasa karşısında ne yapacağız? Ben belediye olarak bu can dostlarını, bu arkadaşları belediyede görevlendireceğim. Bu nasıl olacak? Fen işlerinin garajı var. Park ve bahçelerin garajı var. Tır otoparkımızın garajı var. Sosyal tesislerimize sahip çıkacak bir tane can dostuna ihtiyacımız var. Elimizde onlarca bina var. Ve bu binalara da birer bekçiye ihtiyacımız var. Bizim bekçilere ihtiyacımız varsa bu hayvanların eğitimlerinin de olması gerekiyor öyle değil mi? Ben de bunun üzerine Türk Ordusu’nda mayın ama köpeklerine eğitim vermiş köpek eğitmeni Faruk Bey’i veteriner müdürü olarak atadım. Yani bu şu demek. Bizim barınaklarımız artık bir rehabilitasyon merkezine, bir eğitim merkezine dönüşecek” dedi.  

“LÜTFEN HAYVANLARIMIZI BARINAĞIMIZA GETİRİN”

Belediyenin sokak hayvanlarını toplamayacağını ve hayvanseverlerin sokak hayvanlarını barınaklara getireceğini söyleyen Beşikçioğlu, “Lütfen hayvanlarımızı sokakta başıboş bırakmak yerine barınağımıza getirin. Ön eğitimimizden geçsin. Eğer bu hayvanları barınağa getirmezseniz bu hayvanlar tarafından zarar gören insanlar tarafından manipüle edilme durumuyla karşı karşıya kalacağız. Hayvanlarımızı barınağımıza getirdiğimiz zaman onlara daha iyi bakacağız. Parklarımızda, sosyal tesislerimizde, garajlarımızda onlara imkanlar sağlanacak. Ömür boyu mama ve sağlık garantileri olacak” diye konuştu. 

Her bir köpeğin künyesinin olacağını ve künyesinde nerede görevli olduğunun yazılacağını aktaran Beşikçioğlu, "Bizim sakladığımız bir şey yok. Bunu bilmenizi istiyorum. Bize emanet ettiğiniz her can dostunu ziyaret etme, sağlığını takip etme, ne yapıyor ne ediyor bunu bilme hakkınız vardır” dedi.

VETERİNERLİK MÜDÜRLÜĞÜ SON 6 AYDA 12 MİLYON TÜRK LİRASI HARCAMIŞ

İktidara geldiği zaman eski yönetim ile ilgili bir takım hesapların kontrol edildiğini belirten Beşikçioğlu, “Ben doğruluk ve dürüstlükten yana olduğum için milletin parasının mutlak millete harcanması gerektiğine inanıyorum. yaptığımız incelemeler doğrultusunda son 6 ayda veterinerlik müdürlüğümüzün 12 milyon Türk Lirası harcamış olduğunu görüyoruz. Bakın arkadaşlar, 12 milyon Türk lirası. Bu arada biz de bunu sorduk zaten. Bu para nereye harcandı diye? Ruhsatı olmayan bir hastaneye kadro vermişsiniz. Ruhsatını almamışsınız, hastaneyi açmışsınız. Bunun üzerine de bir ay kala bir takım insanları işe almışsınız. Biz de bunu üzerine dedik ki, bu müdürü derhal görevden alalım. Hesaplarını inceleyelim ve bu arkadaşları görevden alalım. Fakat kadro açtığımız zaman da bu arkadaşlar bize tekrar müracaat etsinler dedik. Sanki bunu dememişiz gibi ‘Bu arkadaşları işten çıkarttılar, hastaneyi kapattılar şunu yaptılar bunu yaptılar hayvanları zehirliyorlar…’ böyle bir şey gerçek değil” diye konuştu. 

“CAN DOSTLARIMIZIN ÜZERİNDEN RANT SAĞLAMAYA KALKAN O ŞEREFSİZLERE GÜNLERİNİ GÖSTERECEĞİZ”

Hayvan hastanesi ilgili bir takım sıkıntıların var olduğunu ve bu konuda Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümüyle gidip görüştüğünü aktaran Beşikçioğlu, “Bundan sonra bu ilçe içerisinde Ankara Üniversitesi’nin bilgi ve birikimi bizlerle olacak. Bütün bu işleri onlar yapacak. Böylelikle bu can dostlarımız üzerinden rant sağlamaya kalkan o şerefsizlere günlerini göstereceğiz. Bu bu kadar net. Biz de bu bilinçle hareket ettiğimiz zaman ilçemizdeki o saldırgan hayvanların hepsi tıpkı bu ilçenin dönüşümü gibi dönüşecek. Ve umarım bu konuda örnek bir ilçe olacağız. Ben bir söz verdim, bu sözün de arkasındayım. Hepiniz de göreceksiniz Erdal Başkan’ın verdiği söz neyse arkasında nasıl durduğunu. Her bir can dostu görecek bunu” dedi. 

“ARTIK BU YAPI ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Beşikçioğlu, bir hayvanseverin sokak köpeklerinin toplatıldığını söylemesine cevaben, “Bu hayvanları habersiz toplayan, barınaklara alan, zehirleyen ya da bu hayvanlara zarar veren belediyemizin içerisinden herhangi bir memur ya da çalışan arkadaş varsa bu konuyla ilgili idari yapı harekete geçmiş durumdadır. Bizim bu kadar geç kalmamızın sebebi de bu yapıyı ortaya çıkarmak içindir. Bu yapı artık ortaya çıkmıştır” diye konuştu

HAYVANSEVERLERDEN BEŞİKÇİOĞLU’NUN PROJESİNE PROTESTO

Beşikçioğlu’nun sokak köpeklerine dair projesi bağzı hayvanseverleri memnun etmedi. Kimi hayvanseverler, agresyon gösteren hayvanlara nasıl bir işlem yapılacağının net olmadığını ifade ederken kimi hayvanseverler de ilçede çok fazla köpek olduğunu ve bu projenin yeterli gelmeyeceğini söyledi.

Beşikçioğlu’nun belediye önünde hatıra fotoğrafı çekilme talebini reddeden bir grup hayvansever ise sokak köpeklerini barınaklara vermeyeceklerini söyleyerek belediye önünde toplandı. Ve attıkları sloganlarla projeyi protesto etti. 

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi