Spor

Basketbol Süper Ligi’nde final heyecanı başlıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ilk maçında yarın Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya gelecek.

Yarı final serisinin tamamlanmasının ardından adlarını finale yazdıran Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final etabı ilk maçında yarın Sinan Erdem Spor Salonu’nda mücadele edecek. Saat 20.30’da oynanacak müsabaka beIN Haber kanalından naklen yayınlanacak.

İki takım son olarak normal sezonun 26. haftasında Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde karşılaşmış ve maçı Anadolu Efes 90-80’lik skorla kazanmıştı.

Final serisinde toplam 3 galibiyet alan takım Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

FENERBAHÇE BEKO DEPLASMANDA AVANTAJ ARAYACAK

Yarı final serisinin ilk maçına deplasmanda çıkacak olan Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i kendi evinde geçerek seride avantajı eline geçirmeyi hedefliyor.

Normal sezonu 55 puanla 2. sırada bitiren Sarı-lacivertliler, play-off çeyrek final serisinde Petkimspor’u 2-0, yarı final serisinde ise Beşiktaş’ı 3-0’la geçerek adını finale yazdırmıştı.

ANADOLU EFES 5 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Çıktığı son 5 müsabakadan da zaferle ayrılan Anadolu Efes, play-off final serisi ilk maçını da taraftarının desteği ile kazanarak 1-0 öne geçmeyi amaçlıyor.

Normal sezonu 55 puanla lider olarak tamamlayan Lacivert-beyazlılar, çeyrek final serisinde Başkent temsilcisi Türk Telekom’u 2-0, yarı final serisinde ise Pınar Karşıyaka’yı 3-0’la geçerek finale yükselmişti.