Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. Dönem Meclis Üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda “Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor” uygulamasına imza attı. Denetimler, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü polis ekiplerinin eşliğinde gerçekleşti.

Her yıl trafik kurallarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen denetimde trafik polisleriyle buluşan çocuk polisler, görev paylaşımı sonrası gruplara ayrılarak trafik denetimine çıktı.

“YAŞAMA HAKKIMI LASTİKLERLE ÇİĞNEYEMEZSİN”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi kararı ile hayata geçirilen trafik denetimleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü iş birliği ile sürdürülürken, Çocuk Meclisi Üyesi Başkentli çocuklar, Kızılay Güvenpark çevresindeki yaya ve araç trafiği denetimleri gerçekleştirdi.

Ankara'da dün etkili olan sağanak nedeniyle Yenimahalle'de yol çöktü Ankara'da dün etkili olan sağanak nedeniyle Yenimahalle'de yol çöktü

Üniforma ve şapkalarıyla Kızılay’da uygulamalı denetim yapan küçük polisler, “Trafik kültürü, kanunlarla değil saygıyla gelişir”, “Emniyet kemeri hayatla olan bağımızdır”, "Hırsız malımızı, hız canımızı alır” ve “Yaşama hakkımı lastiklerinle çiğneyemezsin” gibi sloganlarla vatandaşlara önemli mesajlar verdiler. 

Kaynak: Haber Merkezi