Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Keçiörengücü, ligin ikinci haftasını geride bıraktı. Ankaragücü deplasmanda Erzurumspor’a 1-0 kaybederek sezonun ilk yenilgisini tattı. Keçiörengücü kendi evinde ağırladığı Bandırmaspor’a 2-1 mağlup olarak ilk iç saha mağlubiyetini aldı. Gençlerbirliği ise sahasında Boluspor ile 1-1 berabere kalarak sezonun ilk puanını kaptı.

ANKARAGÜCÜ İLK MAĞLUBİYETİNİ DEPLASMANDA ALDI

Sezonun ilk deplasmanına Erzurum’da çıkan Ankaragücü, 35. dakikada köşe vuruşuna ön direkte iyi yükselen Mustafa Yumlu’yu durduramadı ve kalesinde golü gördü. Golün ardından oyuna tutunmak adına girilen pozisyonlarda gol bulamayan Sarı-lacivertliler, 1-0’lık mağlubiyetle sezonun ilk yenilgisini aldı.

Başkent ekibi, bu maçın ardından ikinci haftayı 3 puanla kapatarak ligin 7. basamağında yer aldı.

KEÇİÖRENGÜCÜ SONUNU GETİREMEDİ

Ligin ilk iç saha maçına Bandırmaspor karşısında çıkan Keçiörengücü 2. dakikada Moustapha Camara ‘nın düzgün şutu ile 1-0 öne geçse de 28. dakikada Rahmetullah Berisbek’in orta şut karışımı vuruşu skora dengeyi getirdi.

1-1 eşitliğin ardından galibiyet için yüklenen ve gol fırsatlarını değerlendiremeyen başkent temsilcisi, 90+5’te köşe vuruşundan gelen ortaya iyi yükselen Atınç’a engel olamadı ve 2-1’lik mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Eflatun-beyazlılar bu skorla birlikte 1 puanla ligin 16. basamağında kaldı.

GENÇLERBİRLİĞİ SEZONUN İLK PUANIYLA TANIŞTI

Ligin ikinci haftasında kendi evinde Boluspor’u ağırlayan Gençlerbirliği, savunmasının zaafı ile penaltı noktası yakınında topla buluşan Berk Yıldız’ın şutunu engelleyemedi ve 7. dakikada 1-0 geriye düştü.

Golün ardından eşitlik yakalamak için Boluspor kalesini ablukaya alan Kırmızı-karalar, 46. dakikada Burak Asan’ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşu ile 1-1’lik eşitliği yakaladı.

İki takım, kalan dakikalarda üç puan için net fırsatlar yakalasa aradıkları golü bulamadı ve maç 1-1 berabere tamamlandı.

Başkent ekibi bu skorla birlikte ligdeki ilk puanını alarak haftayı 15. sırada bitirdi.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ