Spor

Başkent temsilcileri 6. haftayı galibiyetle tamamladı

Trendyol 1. Lig’in başkent temsilcilerinden MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü, ligin 6. haftasında oynadıkları müsabakalardan zaferle ayrıldı.

Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Keçiörengücü, ligin 6. haftasını geride bıraktı. Ankaragücü, Sakaryaspor’u 2-1’lik skorla geçerken, Gençlerbirliği deplasmanda Pendikspor’u tek golle mağlup etti. Keçiörengücü ise, kendi evinde Iğdır FK’yı 2-0 yenerek ilk iç saha galibiyetini aldı.

ANKARAGÜCÜ YENİ TRANSFERİ İLE GÜLDÜ

Ligin iddialı ekiplerinden Sakaryaspor’u konuk eden Ankaragücü, 32. dakikada Kitsou’nin Erdi tarafından yere düşürülmesi ile kazandığı penaltıyı Tolga Ciğerci’nin penaltı vuruşu ile gole çevirdi ve 35. dakikada 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

Sakaryaspor’dan Emre, 42. dakikada Muhammed’den aldığı pasla zor açıdan şutunu çekti ve topu ağlara göndererek skorda dengeyi yakaladı.

83. dakikada sarı-lacivertlilerin yeni forveti Rotariu, Efkan’ın derinlemesine verdiği pası iyi kontrol etti ve penaltı noktası üzerinden çektiği şut ile takımına 3 puanı getiren golü kaydetti.

Bu galibiyetle başkent ekibi puanını 9’a yükseltti ve haftayı 11. sırada bitirdi.

GENÇLER 3 PUANI TEK GOLLE ALDI

4. deplasman maçına Pendikspor karşısında çıkan Gençlerbirliği, hızlı gelişen kontra atakta Amilton’un al at pasını ağlara gönderen Mete Kaan’ın golü ile üç puana ulaştı. Zorlu müsabakada Kırmızı-Karalar’ın kalecisi Erhan Erentürk, yaptığı 5 kurtarışla galibiyette önemli rol oynadı.

Bu maçın ardından 11 puana ulaşan Recep Karatepe’nin öğrencileri, puan sıralamasında 4. sıraya yükseldi.

KEÇİÖRENGÜCÜ İLK İÇ SAHA GALİBİYETİNE ULAŞTI

Ligdeki üçüncü iç saha müsabakasında Iğdır FK ile karşılaşan Keçiörengücü, 20. ve 42. dakikada Diouf’un kafa vuruşları ile bulduğu gollerle maçtan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Bu skorla ilk iç saha galibiyetine de ulaşan Ersan Parlatan’ın talebeleri, puanını 9’a yükseltti ve 6. haftayı 9. sırada kapattı.