Spor

Başkent derbisinin kazananı Botaş

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin birinci haftasında Botaş, deplasmanda Çankaya Üniversitesi’ni 76-70’lik skorla mağlup ederek başkent derbisinin kazananı oldu. Ankara Spor Salonu’nda oynanan maçı, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Ligleri Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe’de saha kenarından takip etti.

Muhammed Ali YAHŞİ

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftası Ankara derbisine sahne oldu. Geçen sezonu 4. sırada bitiren Botaş ile 8. sırada bitiren Çankaya Üniversitesi’nin karşılaştığı mücadele son çeyreğe kadar başa baş devam etti. Son çeyreğe ağırlığını koyan Botaş, 6 sayı farkla maçı kazandı ve böylelikle sezonun ilk galibiyetini almış oldu. Maçın en skoreri 29 sayı ile Çankaya Üniversitesi’nden Brooke Mccarty olurken, Botaş’tan Lyndra Shajuan Weaver, 28 sayı ile galibiyetin mimarı oldu.

İlk sete Çankaya Üniversitesi 4-0’lık seri ile başladı. Ardından Botaş’ın bu seriye 4-0 ile karşılık verdi. İlk çeyreğin bitimine 4.46 saniye kala 8-7 Botaş öne geçse de Çankaya savunmayı sertleştirip bulduğu isabetli şutlarla 14-8 öne geçti. Kalan dakikalarda karşılıklı basketler farkın kapanmasına yetmedi ve ilk çeyreği 23-16 Çankaya Üniversitesi önde tamamladı.

İkinci çeyrek Botaş’ın 4-0’lık serisi ile başladı. Bu seriye Çankaya 5-0 ile yanıt verdi ve fark Çankaya lehine 8 sayıya çıktı. İkinci yarının son 2 dakikasına kadar Çankaya bu farkı korudu. İlk yarının bitimine 1.19 saniye kala Botaş, yaptığı sert savunma ve doğru hücumlarla farkı 1’e indirdi. İlk yarı sonucu 38-37.

Üçüncü çeyrek Botaş vites arttırdı. İlk İki buçuk dakika rakibine sayı vermeyip doğru hücümla 4-0 seri ile üçüncü çeyreğe başladı ve 41-38 öne geçti. Bu farkın ardından Çankaya ve Botaş karşılıklı top kayıpları sayı bulmayı sürdürdü. Üçüncü çeyrek 58-58 Botaş üstünlüğü ile tamamladı. 

Çeyrek sonunda top kapma mücadelesinde Brooke Michelle McCarty ile çarpışan Burcu Büyükayan sakatlandı ve sedye ile sahadan çıkarıldı.

Son çeyrek Botaş’ın üstün oyunu skora yansıdı. Savunmadaki sertliği ile Çankaya’yı zor şutlara zorlarken yaptığı hızlı hücumlarla farkın 7’ye çıkmasını sağladı. Çankaya farkı kapatmak için üçlük atışları denese de başarılı olamadı ve maç 76-70 Botaş’ın üstünlüğü ile tamamlandı.