Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Kara Kuvvetleri'nin 2233'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle kabul ettiği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve personeliyle birlikte geliyor. Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı'nın gün içinde yer aldığını kabul ettiğini söyleyen Bakan Güler, "Geçmişte büyük bir gurur ve onurla komutanlığı sırasında Kara Kuvvetlerimizin 2233'üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle birlikte bir araya gelmekten memnun kalacağınız. Milattan önce 209'da Mete Han tarafından temelleri atılan Kara Komutanlığımız, binlerce geçmiş geçmişimizi, modern güç yapımızı ve üstün muharebe deneyimi ile birleştirerek emsalleri arasında seçkin ve saygın olanları her geçen gün pekiştirmektedir. Mücadeleye kadar kendisine tevdi edilen tüm faaliyetler büyük bir başarıyla icra etmektedir. Ayrıca Kafkaslardan Balkanlara, Karadeniz'den Afrika'ya kadar bölgesel ve küresel barışın üretimi için ayak bastığı coğrafyada hak ve menfaatlerini korurken dost ve müttefik olarak desteklenmektedir. Bu kadar üstlendikleri tüm bu görevlerin büyük bir bağlılık duygusuyla ve üstün bir başarıyla yerine getiren Kara Kuvvetlerimizin siz kahramanı ve fedakârlık tarihindeki yürekten desteklediğim" dedi.

"KARA KUVVETLERİ, ÜLKEMİZİN İFTİHAR KAYNAĞI"

Türkiye'nin uluslararası alanda etkin rol üstlendiğini kaydeden Güler, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin son bir asrın en kapsamlı performansını bu süreçte; Kara Kuvvetlerimiz de aynı etkinlik ve bölgede faaliyetlerini sürdürüyor. Gururla ifade etmeliyim ki Kara Kuvvetlerimiz; durma tarihi, yetenekli personel, üstün teknolojisi, sağladığı büyük başarılarıyla süreklilik içinde ilerlemektedir. Şu noktaya dikkatinizi çekmek isterim ki bu günlere kolay gelindi. Sizler gibi güzel kahramanlar, Kara Kuvvetlerimizin bu uzun ve meşakkatli yolculuğunda önemli bir mihenk taşı olan milli savunma sanayi hamlemizin çalışmaları için büyük çaba harcadı, Geldiğimiz bu seviyede, gurur duyduğumuz en doğal hakkıdır. Birbirinden değerli ve kritik projeleri hayata geçiren savunma sanayimizde olduğu gibi Kara Kuvvetlerimizin envanterine her geçen gün yeni ürünler dahil edilmektedir; Bizlere düşen en önemli görev de başarının bir varış değil bir yolculuğun gidişatının bilinciyle Kara Kuvvetlerimizi ve kahraman ordumuzu, en gelişmiş, en modern silah, araç ve gereçlerle donatmaya devam etmektir. Zira içinde barındırılan kaotik güvenlik ortamı ve yaşanan krizler; pazarındaki hak ve menfaatlerini tavizsiz bir şekilde koruyabilmemiz için, onun açısından güçlü, etkin ve caydırıcı bir Kara Kuvvetlerine sahip olmamız zorunludur. Bu birlikte şanlı ordumuz ve yenilenen, daha da ilerilere gitmek için güncellenmek üzere olduğu gibi bundan sonra da azım ve kararlılıkla çalışmak; daha çok üretmeye devam ediyorsunuz" diye konuştu.

"BUGÜN DÜNDEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ, ÇOK DAHA KARARLIYIZ"

Bugün, dünden çok daha güçlü ve çok daha kararlı kararlılığın altını çizen Güler, "Tüm bu faaliyetlerinizdeki üstün çabalarınızdan dolayı, sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Sizleri çok istiyoruz ve sizlere çok güveniyoruz. Bölgemizin iftihar kaynağı olan Kara Kuvvetlerimizin; Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihi" O dönemde ve 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuz doğrultusunda, sahip olduğumuz imkan ve kabiliyetler ile sizlerin gibi yetenekli personelin ortaya koyacağı çabalarla, büyük başarılara imza atılacağı ve asil milletimizin gurur kaynağının desteğinden dolayı, Bu vesileyle, Mete Han'dan, Sultan Alparslan'a; Mustafa Kemal Atatürk'ten bugüne Kara Kuvvetlerimizin ulaştığı bu üstün seviyeye gelmesiyle katkıda bulunan bütün komutanlarımızı ve kahraman personelimizi minnetle anıyorum. dönümünü bir kez daha kutlamam" hayatım kullanıldı.

Kaynak: DHA