Göktaş, Türkiye’yi temsilen, Kadının Statüsü Komisyonu toplantısı kapsamında geldiği New York’ta resmi programının dışında sürpriz bir de ziyaret yaptı.46 yıl önce ABD’ye gelen Mehmet Karakaş ve ailesinin Queens bölgesinde yaşadığı eve giden Göktaş, iftar sonrası misafir olduğu evde keyifli bir akşam geçirdi.

Abisinin aracılığıyla Diyarbakır’dan geldiği ABD’de 46 senedir yaşadığını belirten Karakaş, eşi, çocukları ve torunlarıyla burada hayatlarını sürdürdüklerini aktardı.
ABD’deki yaşamının yanı sıra çocuklarının işleri ile torunlarının eğitimlerine ilişkin bilgi veren Karakaş, Bakan Göktaş’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. “Burada Türkiye’nin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Allah Cumhurbaşkanımızı ve sizleri başımızdan eksik etmesin” diyen Karakaş, Bakan Göktaş’tan, Cumhurbaşkanı Recep

Tayyip Erdoğan’a selamlarını iletmesini istedi.
Göktaş’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ve heyecanı ifade eden Besi Karakaş ise “Sizi hep televizyonda görüyorduk, evimizde ağırlamak bize büyük bir sürpriz oldu” ifadesini kullandı.

ÜÇ KUŞAK BİR ARADA

Göktaş da Karakaş Ailesi’ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kendimizi ailemizin yanında hissettik. Sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum” diye konuştu.

Göktaş’ın kendisinin de gurbetçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirtmesi üzerine Mehmet Karakaş, “İnşallah benim torunlarım da sizin gibi çok başarılı olur” ifadesini kullandı.
Üç kuşak bir arada yaşayan ailenin evinde gerçekleşen sıcak ve samimi ziyaretin ardından Bakan Göktaş, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiği ailenin selamını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceğinin sözünü verdi. 

Muhabir: Nursel Dilek Manavbaşı