Ankara

Bakan Ersoy Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat sergisini ziyaret etti

Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamındaki etkinlikler tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 ilde düzenlenen Kültür Yolu Festivali devam ediyor.

Festival kapsamında “Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi” ATO Congresium’da geniş katılımla açıldı.

Farklı disiplinlerdeki çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği Fresh Ankara’nın açılışı, Türk Çağdaş Resim Sanatının öncülerinden Devrim Erbil, sanat tarihçisi Prof. Dr. Kıymet Giray ve projenin mimarı olan ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül tarafından yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, güzel sanatlar eğitimi alan 17-27 yaş arasındaki öğrenci ve mezunların eserlerinin yer aldığı "Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi"ni ziyaret etti.

Serginin küratörlüğünü üstlenen sanat tarihçisi Prof. Dr. Kıymet Giray'dan bilgi alan Mehmet Nuri Ersoy, geleceğin sanatçılarıyla çalışmaları ve eserleri hakkında konuştu.

Ziyaretlerinde Bakan Ersoy'a, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran eşlik etti.

Sergide, plastik sanatlar alanında, 65 ildeki 113 Güzel Sanatlar Fakültesi, 9 Güzel Sanatlar Lisesinden gelen 779 başvuru arasından, seçici kurul tarafından belirlenen 100 genç sanatçının 300 eseri  yer alıyor.

Fresh Ankara’ya katılan sanatçılar arasından belirlenen 10 kişi, Art Ankara, Art Contact Çağdaş ve Art Nova Sanat Fuarlarında ikişer eseriyle temsil hakkına sahip olacak. Paneller ve söyleşilerle zenginleştirilen Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi 29 Eylül tarihine kadar ziyarete açık olacak.