Bahçelievler Stadyumu'nda, GSB Spor Yaz Okulları ve GSB Engelsiz Yaz Spor Okulları Açılış Şenliği düzenlendi. Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay ve Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır konuşma yaptı. Şenlikte çok sayıda öğrenci, veli ve davetliler de yer aldı.

73756 (2)

“HER TÜRLÜ ENGELLE MÜCADELE ETMESİNİ BİLEN NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, “Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, bir Cumhurbaşkanı, bir Gençlik ve Spor Bakanının ekibi olarak; sporla büyüyen sporla yetişen bir nesil yaratmak istiyoruz. Biz olimpiyat şampiyonları, dünya şampiyonları hazırlamak istiyoruz. Biz aynı zamanda geleceğin sporcu avukatlarını, sporcu doktorlarını, sporcu çocuklarını yetiştirmek istiyoruz. Ayakları üzerinde dimdik duran, her türlü engelle mücadeleye birlikte katılmak istiyoruz. Dünyanın beşten büyük olduğunu bilen insanlar yetiştirmek istiyoruz" dedi.

“SPOR, GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİREN 4 PARAMETREDEN BİRİ"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, gençleri spora teşvik ederek “Bir yaşam biçimi olmalı spor. Sadece belli yıllarda değil, genel okul, ilkokulda, ortaokulda, lisede, üniversitede değil. Belli bir yaşam biçiminin olması gerekiyor. İşte biz de bu düşüncelerle Bahçelievler Belediyesi olarak, geldiğimiz günden beri sporun sporcusunun yanında olduk. Spor kulüplerimizi destekledik. Çocuklarımıza, miniklerimize, gençlerimize ve büyüklerimize spor kayıt yaptırmak için çabalıyoruz. Bunun geleceğin nesillerinin yetişmesi için gerekli 4 parametreden bir parça olduğunu bildirmek istiyorum. bunlardan bir tanesi eğitim, ilk parametre. İkinci sanat, üçüncüsü vicdan, bir iyilik fikri ile büyümek. Dördüncüsü ise spor" diye konuştu.

73756 (1)

“SON 5 YILDA 10 MİLYON ÇOCUĞUMUZA YÜZME ÖĞRETTİK”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, son yıllarda yapılan açıklamalara değinerek, “Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 22 yıldır spor salonlarında, stadyumlarda, spor salonlarında yüzme havuzlarına büyük yatırımlar yaptık. Ve bunun gerçekleşmesi başlıyoruz. Gençlik ve Spor bakanlığı olarak “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” yaparak son 5 yılda 10 milyon çocuğumuza yürüyerek gidebildik. Herkesi yürüyerek havuzlarına bekliyoruz. Herkesi spor salonlarına bekliyoruz. Herkesi sahalara bekliyoruz. İstanbul'da, Valimizle birlikte okul Yine spor kulüpleri kurduk. Onlarla beraber pek Çok sayıda aktivite gerçekleştirdik. Çocuklarımızın evde oturmasını istemiyoruz" ifadesini kullandı.

“50 GENÇLİK KAMPIMIZDA 250 BİN GENCİ MİSAFİR EDECEĞİZ”

Bakan Bak, bu yıl gençlere yönelik seyahat ve spor etkinliklerinin devamını şöyle açıkladı: “Bu yıl gençlik ve spor bakanlığı olarak kamplarımızı başlattık. 50 tane kampımızda bu yıl yaklaşık 250 bin gencimizi misafir eden var. Onlarla beraber Türkiye'nin 4 bir yanındaki kamplarda yaşamla ilgili, paylaşmak ile ilgili, hayatla ilgili, sosyalleşme ile ilgili pek çok projeyi gerçekleştireceğiz. “Seyahatsever" projemizi başlatıyoruz. Seyahatsever ile geçen yıl yaklaşık 150 bin gencimiz çeşitli illere giderek Kredi Yurtlar Kurumunda misafir olduklar, ücretsiz olarak. Yine bu aktiviteyi de devam ettireceğiz. Buradan bir davet de yapmak istiyorum. Basketbolda U-17 Basketbol Şampiyonası Türkiye'de, İstanbul'da yapılacak. Yarın akşam U-17 Türkiye Basketbol Milli Takımı'nın maçı var. Hepinizi Sinan Erdem'e bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA