Türkiye gündemi yerel seçim, aday belirleme derken, bir taraftan da tarımın dip yapması için yapılan icraatlar tam gaz sürüyor… Yani kör göze parmak misali tarımın geldiği noktadaki hali…

Domatesi ithal ettik, kuru soğanı ithal ettik, buğdayı, nohudu ithal ettik ki; yerli nohut üreticisi uçurumun başında, satamadığı ürününü hayvanlara yem yapma noktasına gelmiş bulunuyor… Yani kurusu, yaşı her türlü meyveyi, sebzeyi ithal etmekten son derece mutlu, bahtiyarız!

İtalyan deniz altında hidroponik sistem ile organik üretim yapsın, Çinliler Ay'da pamuk filizlendirsin… Biz de 783 bin 562 kilometrekare alanı olan Türkiye olarak, önümüze gelen tarım ürününün gümrük vergisini sıfırlamanın yoluna bakalım… Kime, neye hizmet etmek amaç?

İlginçtir, uyarı dinlemeyen bir tarımsal politikalar sürecimiz aldı başını dur durak bilmeden gidiyor… Bu bağlamda somut yaşanmışlıkları da gören yok… Bildiğini okuyor yanlış da olsa yönetenler…

Tarımdaki aymazlığın bir yenisini daha gündeme getirdi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer… Evlere şenlik bu kısmı… İlginç ve dikkat çekici bir ithalat politikası uygulanan!

Tarımsal ürünlerde üreticinin destekleneceği yerde ithalatın önünün açılmasının, ülkede tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğine vurgu yapıyor Gürer. Ve Sırbistan'dan yaptığımız ayçiçeği tohumu ve de ham yağ ithalatımıza dikkat çekiyor CHP'li Gürer… Ayçiçeği üretimi olmayan Sırbistan'dan bile ayçiçeği tohumu ve ham yağ ithal ettiğimizi dile getiriyor…

Gürer, Türkiye'nin ayçiçeği yetiştirmeyen Sırbistan'dan ayçiçeği tohumu ve ham yağ ithal etmesi konusundaki haklı endişesini ise şöyle ifade ediyor:

'Demek ki burada Sırbistan'a birileri getirecek oradan da Türkiye'ye girişi sıfır gümrükle yapılacak. Burada büyük bir haksız kazanç var… İthalatı kimler yapıyor diye bakanlara soru önergesi veriyoruz. 'Ticari sır' olduğu gerekçesiyle açıklamıyorlar. Bu ticari sırın kapsamı nedir? Bunun açıklanması lazım. Tarım bilinçli olarak birileri tarafından sabote ediliyor. Çiftçi ve üretici desteklenmiyor dolayısıyla ithalata yöneliniyor.'

AKP'nin tarım politikasında yaptığı yanlışları defalarca gündeme getirdiklerini söylüyor Gürer… Çözümün ise kısa yoldan tarımsal ürünlerde planlı ve etkin bir destekleme modelinin hedeflenmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizerek…