Ankara'da yaşayanlar olarak, son yerel seçim öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilginç icraatları ile malum çok mutlu bahtiyardık! Çılgın projelerimiz, dinozorlarımız, iklime uygun olmadığı halde ısrarla ithal edilerek, getirilip kentin muhtelif yerlerine dikilerek kuruyan ağaçlarımız, aynı anda her biri farklı bir zamanı gösteren, kol saati şeklindeki heykellerimiz! Hele ki milyonlarca liraya mal edilen meşhur işlevsiz kent kapılarımız… Tüm bu gereksiz bir dolu işler sürerken, Ulaştırma Bakanlığı işe el koyana kadar bitmeyen metro hatlarımız… Yenilenmeyen, kapısından bacasından doğal havalandırmalı, pestil halinde milleti taşıyan EGO otobüslerimiz… Her yağmur düştüğünde dolan kanallarımız… Sel su baskınlarımız… Yağmur yağdı diye göle dönen, Gökçek dönemi köprülerinin altlarında, milleti kurtarmaya çalışan balık adamlarımız… Neyse ki artık kurtulduğumuz, ucube üst geçitlerimiz… Yürüyen merdiven diye yapılıp, ama hiç yürümeyen köprü merdivenlerimiz… Yıllarca çalışmayan engelli asansörlerimiz… Her yağmurda, karda kalbur gibi suların damladığı ve de tedbir diye altına kovalar konulan metro istasyonlarımız! Saymakla bitmeyecek, muhteşem belediye hizmetlerimiz!

Şimdi nereden çıktı şu pandemi sürecinde, geçmişe bu yolculuk denilebilir…

Şöyle ki;

TBMM'den bir ses yükseldi… CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin… Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin devasa borcunu gündeme getiriyor ve 'Balıkesir'i borcundan dolayı parsel parsel satıyorlar. Yediler içtiler, belediyeyi borçlandırdılar. Şimdi Hazine'ye ait arazileri belediyelere devrediyorlar. Bu alanları da rezerv yapı alanları olarak imara açıyorlar. Buraları satarak, yediklerinin içtiklerinin faturalarını halka kesecekler. Gökçek ve ekibi Ankara için neyse bunlar da Balıkesir için o' diyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin artık iflas noktasına geldiği iddiasında Aytekin…

Yıllardır, Balıkesir'i sömüren, milyonlarca liralık temsil ağırlama yapanların, bugün Hazine'den yapılan devirli arazileri satışa çıkararak kendilerine gelir elde etmeyi ve bu sayede kendi borçlarını Balıkesir halkına ödetmeyi planladığını öne sürüyor CHP'li Aytekin…

'Balıkesir'i parsel parsel satışa çıkaranlar, göz boyamak için Körfez'de kordon yapıyorlar. Sanki bu çalışmanın AKP'nin Kıyı İmar Planlarındaki değişiklikle alakası yokmuş gibi insanlara hayal satılıyor. Bu planla, Çanakkale'den İzmir'e kadar uzanan sahil şeridi imara açılmak isteniyor…' diyerek iddialarına devam ediyor Ensar Aytekin.

Aytekin, bir hatırlatma yaparak da, 'Balıkesir'e hizmet etmek istiyorlarsa, kar yağışında yolların kapanmadığı, çoluğun çocuğu mağdur edilmediği bir şehir yaratmaya çalışsınlar.' Diyor… Yani en doğalından bir belediye hizmeti için çağrıda bulunuyor…

Hani bir baksa mı yönetenler, Balıkesir'in durumuna…

Kayyum falan mı atansa ki?

Beklenmese mi acaba? Gökçek'in yaşadığı son...