Spor

Avrupa’nın futbol şöleni başlıyor

Almanya ev sahipliğinde düzenlenen 17. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) yarın Almanya-İskoçya maçı ile start alacak.

Futbol tutkunlarının özlemle beklediği Avrupa'nın en prestijli milli takım organizasyonu, Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Yarın başlayacak olan turnuva tam 31 gün boyunca devam edecek. 24 milli takımın kıyasıya mücadele edeceği şampiyona, 14 Temmuz'da oynanacak olan final maçıyla noktalanacak.

Toplamda 51 karşılaşmanın oynanacağı EURO 2024, sporseverlere futbola şöleni yaşatacak.

ŞAMPİYON 14 TEMMUZ’DA BELLİ OLACAK

Avrupa Şampiyonası'nda 24 ekip, altı grup halinde mücadele edecek. Grup aşamasını ilk iki sırada tamamlayan takımlar ile en iyi dört üçüncü, son 16 turuna katılmaya hak kazanacak. Grup aşaması mücadeleleri 26 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

Son 16 turu 29 Haziran'da başlayacak ve bu aşamadan itibaren turnuva, tek maç eleme usulüne geçecek. Çeyrek final karşılaşmaları 5 ve 6 Temmuz'da, yarı final maçları ise 9 ve 10 Temmuz'da oynanacak.

EURO 2024'ün galibi, 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki final müsabakasında belli olacak.

AY-YILDIZLILAR F GRUBUNDA MÜCADELE VERECEK

Türkiye A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, turnuvadaki ilk maçlarına 18 Haziran Salı günü Dortmund'da Gürcistan ile çıkacaklar. Milli takım, grubun ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile yine Dortmund'da karşılaşacak. Üçüncü maçları ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg'da olacak.

HALİL UMUT MELER’E EURO 2024’TE GÖREV

EURO 2024'te Türkiye'yi temsil edecek tek hakem, Halil Umut Meler olacak.

Kariyerinde ilk defa Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalacak olan 37 yaşındaki Meler'e, yardımcılıklarını yapmak üzere Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy eşlik edecek. Alper Ulusoy ise Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görev alacak.

ŞAMPİYONA 2. KEZ ALMANYA’DA

Almanya, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ikinci kez ev sahipliği yapacak. Almanya, ev sahipliği için Türkiye ile rekabet ederek, 2017 yılında UEFA İcra Kurulu toplantısında yapılan oylamada 4'e karşı 12 oyla bu hakkı kazandı. Almanya, daha önce 1988'de bu turnuvayı düzenlemişti ve böylece Avrupa Şampiyonası'na birden fazla kez ev sahipliği yapan dördüncü ülke olacak. Şimdiye kadar Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en prestijli futbol turnuvası, 14 farklı ülkede gerçekleştirildi.

EURO 2024, Almanya'nın 10 farklı şehrinde ve stadyumunda oynanacak. Turnuva, başkent Berlin'in yanı sıra Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinde düzenlenecek.