Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, otoyollar, demiryolu ve havayoluyla Türkiye’nin diğer şehirlerine bağlı olan Ankara’nın coğrafi, stratejik, ekonomik ve lojistik açıdan, yurtdışı uçuşlar için bir merkez yani HUB olarak konumlanmaya uygun bir şehir olduğunu belirterek, “Avrupa standartlarında hizmet veren Esenboğa Havalimanımız, modern karayolu ve hızlı tren bağlantılarımız, üretim, ticaret ve turizm potansiyelimizle, yurt içi ve uluslararası uçuşlar için HUB olarak konumlanabilecek güçlü bir merkez durumundayız. Ankara’yı HUB olarak konumlandırmak, hem Başkentimiz, hem de ülkemiz ekonomisi açısından stratejik bir hamle olacaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm hükümet üyelerimizden destek bekliyoruz” dedi.
BAŞKENT EKONOMİSİNE KATKI
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın sahip olduğu coğrafi, stratejik, ekonomik ve lojistik üstünlüklere değinerek, Başkent’in yurt dışına direkt uçuşlarda HUB olarak konumlanmasının ülke ve Başkent ekonomisine sağlayacağı katkıya dikkat çekti.
Başkent Ankara’nın kamu yönetimi ve siyasetin merkezi olmasının yanı sıra son yıllarda sanayi, ticaret ve turizm alanında önemli gelişmeler kaydederek, ticaret ve sanayinin de merkezi haline geldiğini ifade eden Baran, “Ankara, Anadolu’nun kalbinde, havayolu, karayolu ve demiryolu bağlantılarının kesişim noktasında yer alıyor. Başkent’in coğrafi, stratejik, ekonomik ve lojistik olarak sahip olduğu avantajlar, HUB olarak konumlanmasına uygun koşullar sunuyor. Yıllık 30 milyon yolcu kapasitesine sahip, Avrupa standartlarında hizmet veren Esenboğa Havalimanı, taşıma ve lojistikte en güçlü yönümüzü oluşturuyor. Modern havalimanımız, karayolu ve hızlı tren bağlantılarımız, üretimde, ticarette ve turizmdeki potansiyelimizle, gerek yurt içi gerekse uluslararası uçuşlarda HUB olarak konumlanmaya en uygun merkez durumundayız. Ankara’yı HUB olarak konumlandırmak, hem Başkentimiz, hem de ülkemiz ekonomisi açısından stratejik bir hamle olacaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm hükümet üyelerimizden destek bekliyoruz” dedi.
ANKARA ÖNEMLİ BİR MERKEZ
Ankara’nın sanayi, ticaret, turizm ve üniversiteleriyle önemli bir merkez durumunda olduğunu kaydeden Baran, Başkent’in savunma sanayii ve sağlık turizmi alanındaki potansiyeline de dikkati çekti. Baran, “Hâlihazırda, 20 bini yabancı olmak üzere 330 bin öğrencinin öğrenim gördüğü 21 üniversitesi, ülke içi tüketime ve ihracata yönelik üretim yapan 13 Organize Sanayi Bölgesi, 10 sanayi sitesi, 13 teknoloji geliştirme, 152 Ar-Ge, 36 tasarım merkezi bulunan, önde gelen savunma sanayi şirketlerine ev sahipliği yapan Ankara, Türkiye’nin ihracatında öncü şehirlerden biri. 2024 yılı ihracatı 15 milyar doları bulan Ankara’nın, çevresindeki illerle birlikte değerlendirildiğinde ticaret ve turizm açısından muazzam bir potansiyeli var. Ankara’nın HUB olarak konumlanması, ekonomiye ivme kazandırarak, kalkınma sürecimize olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.
BAŞKENT’İMİZE GÜÇ KATACAK
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, yönetim olarak göreve geldikleri günden bu yana Başkent’ten yurt dışına direkt uçuşlar konusunu sürekli gündemde tuttuklarını belirterek, “Gerek siyaset, gerek ekonomi alanında dünyada önemli bir role sahip ülkemizin, yönetim merkezi Ankara’nın, HUB olarak konumlanması hem stratejik hem de ekonomik açıdan ülkemize de Başkentimize de güç katacaktır” dedi. Baran, çevre il ve ilçelerden de Ankara’nın yurt dışı uçuşların HUB’ı olması yönünde taleplerin kendisine iletildiğini sözlerine ekledi.