Görüşmede GGYD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Ardıç, “Günümüzde küresel ekonominin, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik ekseninde hızla dönüştüğü bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte sadece üretimi, ihracatı yükseltmek artık tek başına yeterli değil, verimlilik ve onunla beraber yüksek teknolojiyi artırmalıyız. Uluslararası alanda rekabetçiliğimizi güçlendirmek için yeni teknolojilere uyum sağlamak zorundayız. Fırsatları çok iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Ankara’nın, sanayi alanında da “başkent” olma vizyonundan bahseden Ardıç, “Biz ASO olarak Ankara’nın sanayinin de başkenti olması için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Üyelerimizin sorun ve taleplerini devletin en üst makamlarına çözüm yollarıyla birlikte aktarırken, yüksek teknoloji, inovasyon, yeşil dönüşüm ve yenilikçi girişimciliği stratejik alanlarımız olarak belirledik. Üyelerimizin sorun ve taleplerini en üst makamlarına çözüm yollarıyla birlikte aktarıyoruz” diye konuştu. GGYD’nin Nilüferler Eğitime Destek Fonu’nun önemine dikkat çeken Ardıç, “İş dünyasında temsilde eşitlik de önemli. Üyelerinizin yüzde 38’inin kadın olması çok önemli, tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Allıoğlu: Sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm önemli

GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu ise görüşmeyi iş dünyasında dayanışma ve ortak değerler etrafında bir araya gelmenin önemi olarak nitelendirerek, “Görüş alışverişinde bulunduğumuz bu görüşmenin, iş birliğimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.

Sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümün önemine dikkat çeken Allıoğlu, “Sürdürülebilirlik, çevresel sorumluluğun ötesinde, ekonomik ve sosyal dengeleri bir arada gözeten bir anlayışı gerektirir. Bu, uzun vadeli başarı için zorunlu. Ayrıca, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm, günümüz iş dünyasının sadece birer tercihi değil, başarı için vazgeçilmez iki temel dinamiği. İş dünyası, yenilikçi teknolojilerle sürdürülebilirliği birleştirerek daha verimli, sorumlu ve geleceğe duyarlı bir büyüme modeli de benimsemeli” diye konuştu.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU