Toplantıda konuşan Sendikanın Genel Başkanı Devlet Sert, "Asgari ücretin emeğin hakkını koruyabilecek, refah seviyesini sağlayabilecek bir artış olmadığını belirterek asgari ücretin güncellenmesi için çağrıda bulundu.
Sendikanın Genel Başkanı Devlet Sert, "Yeni belirlenen ve işveren hariç kimseyi memnun etmeyen asgari ücreti gördük, 22 bin 104 lira. Yıllara göre artış oranı kendi içerisinde tutarlı olabilir. Ancak belirlenen asgari ücret geçim ücreti olarak bu enflasyonist ortamda, ne yazık ki dizginlenemeyen fahiş fiyatlar karşısında, bu kadar yüksek ev kiraları, gıda fiyatları karşısında, emeğin hakkını koruyabilecek, refah artışı sağlayabilecek bir artış olmadı" dedi. İşçinin kaderi ile baş başa bırakıldığını ifade eden Sert, "sendika olarak talebimiz asgari ücretin ara zamla yeniden düzenlenmesidir" dedi.
ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
Sert, artan yaşam maliyetleri ve enflasyon karşısında çalışanların alım gücünün düştüğünü ifade etti. Bu durumun sağlık sektöründeki iş gücü üzerinde olumsuz etkiler yarattığıni ifade ederek asgari ücrette yapılacak bir düzenlemenin hem çalışanların refahını artıracağı hem de sektördeki motivasyonu yükselteceğini vurguladı. Öz Sağlık-İş, hükümetten bu konuda acil adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.
Ayrıca sendika, sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve iyileştirilmesi adına daha fazla destek talep etti. Çalışanların ekonomik koşullarının iyileştirilmesinin önemine dikkat çekildi.
KÇP İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
HAK-İŞ'e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, "Kamu Çerçeve Protokolü'nün emek hareketini rahatlatacak düzenlemelerle 1 Mayıs'tan önce imzalanmasını bekliyoruz." dedi.
Yeni KÇP'nin, "696 Sayılı KHK"lı ibaresinin oluşturduğu tüm ötekileştirmelerin, ayrımcılığın son bulduğu, sorunların çözümlendiği bir protokol olması gerektiğini dile getiren Sert, "Kamu Çerçeve Protokolü'nün emek hareketini rahatlatacak düzenlemelerle 1 Mayıs'tan önce imzalanmasını bekliyoruz." diye konuştu.