Bakan Göktaş, ailenin korunmasının temel hedefleri olduğunu belirtti ve ASDEP’in ihtiyaç sahibi hanelere ulaşarak hayat koşullarını iyileştirmeyi hedeflediğini söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Mahinur Özdemir GöktaşAile Sosyal Destek Programı'na (ASDEP) ilişkin, "Sahadaki 4 bin 794 personelimiz bugüne kadar 6,7 milyon haneyi ziyaret etti. ASDEP ekiplerimiz ile 11,1 milyon vatandaşımıza ulaşarak ihtiyaç duyduğu hizmete ilişkin rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunduk" dedi.

Bakan Göktaş, yazılı açıklama ile hizmetlerinin odağında aile olduğunu belirtti. Göktaş, "Engellimizi, çocuğumuzu, yaşlılarımızı mümkünse kendi aile ortamında desteklemekten başlıyoruz. Mümkün değilse eğer, diğer sosyal hizmet modellerimiz bunu takip ediyor. Bu kapsamda vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanabilmeleri için arz odaklı sürdürdüğümüz ASDEP ile 2017 yılından bu yana aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespit ederek, yapılan incelemeler sonucu bakanlığımızın uygun olan hizmet modellerini uyguluyoruz" açıklamasında bulundu.

ASDEP ile ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulaşarak hayat koşullarını iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten Göktaş, 'Kırmızı Yelekliler' olarak adlandırılan görevlilerin afet ve acil durumlarda da ilk andan itibaren vatandaşa destek için sahada olduğunu kaydetti. Göktaş, ASDEP ile hane ziyaretlerinde vatandaşların sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerine değinerek, "Sahadaki 4 bin 794 ASDEP personelimiz bugüne kadar 6,7 milyon haneyi ziyaret etti. ASDEP ekiplerimiz ile 11,1 milyon vatandaşımıza ulaşarak ihtiyaç duyduğu hizmete ilişkin rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunduk" dedi.

'İLGİLİ KURUMLARA YÖNLENDİRİLİYOR' 

Vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimini artırmak için diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalıştıklarını belirten Göktaş, "Alan taraması yapan ASDEP ekiplerimiz hane ziyaretleri ile vatandaşlara ihtiyaç duydukları hizmet ve konulara ilişkin bilgilendirme, rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunuyor. ASDEP ekiplerimizce tespit edilen durumlar, bakanlığımızın görev alanındaysa vatandaşlarımızın sosyal hizmet modellerinden faydalanması sağlanıyor. Bakanlığın görev alanı dışındaki durumlarda ise vatandaşlar ilgili kamu kurumlarına yönlendiriliyor. Bugüne kadar 334 bin 732 talep ilgili kuruluşlara yönlendirildi" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Baskent