Yerel Haberler

Antalya’da Ata’ya Saygı Uçuşu yapıldı

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan Antalya, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Konyaaltı sahilinde 'Ata’ya Saygı Uçuşu’ yapan Türk Yıldızları, özellikle çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85'inci yıl dönümünde, Cumhuriyet Meydanı’nda Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin 'Atatürk'ü Anma’, Side Antik Tiyatro’da ise Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar konserleri vardı. 12 Kasım’da sona erecek olan Antalya Kültür Yolu Festivali, geleceğin yıldızlarına bir de ara tatili hediyesi verdi. Konyaaltı Beach Park ve Dokumapark’taki ücretsiz çocuk etkinlikleri, okulların ara tatilini kapsayacak şekilde 19 Kasım Pazar gününe kadar uzatıldı.

100 GÜNE YAYILDI

Vatandaşların, kültür sanata erişimini kolaylaştırmak, sanatçıya destek olmak, festival şehirlerinin turizm potansiyellerini ön plana çıkartmayı amaçlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, bu sene 11 şehirde düzenlendi. İlki 5 Ağustos’ta Kapadokya’da başlayan festivaller serisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıl dönümünü de kapsayacak şekilde 100 güne yayıldı.

Festivalin sonu durağı olan Antalya’da coşku doruğa ulaştı. 50’ye yakın noktada 500’ü aşkın etkinlik gerçekleştirildi. Her yaştan insana hitap eden etkinliklere Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.

TÜRK YILDIZLARI NEFESLERİ KESTİ

Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, muhteşem bir hava gösterisi sergiledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85’inci yılında, Konyaaltı’nda düzenlenen Ata'ya Saygı Uçuşu nefesleri kesti.

Yaklaşık yarım saat süren uçuşta Türk Yıldızlarının gökyüzüne kalp çizmesi, Antalyalıları heyecanlandırdı. Sadece Konyaaltı’nda değil, Antalya’nın farklı noktalarından da vatandaşlar cep telefonlarıyla Türk Yıldızlarının fotoğraflarını çekti, görüntülerini kaydetti.

ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ

Akşam saatlerinde de Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) tarafından Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85’inci yılında ‘Atatürk'ü Anma Konseri’ verildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserde, Antalya DOB Koro ve Orkestrası ile solist soprano Serap Demirhan ve Meriç Karataş, tenor Burak Pektaş, bariton Umut Tarık Akça, kanun sanatçısı Volkan Kırımlıoğlu ve ney sanatçısı İbrahim Odabaşı sahne aldı.

ATATÜRK’ÜN EN SEVDİĞI OPERA

Bu özel gecede Ulu Önder’in en sevdiği opera olan Tosca Operası, ‘E lucevan le stelle’ aryası, Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'ndan ‘Sensin Kerim, Sensin Rahim’ parçaları ve Türk besteciler Fahir Atakoğlu, Muammer Sun, Turgay Erdener, Cemal Reşit Rey, Ali Hoca ve Saydam Akdil'in eserleri seslendirildi. Orkestrayı şef Hakan Kalkan'ın yönetirken Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.

Aynı saatlerde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası da Side Antik Tiyatro’da Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Şef Eray İnal’ın yönettiği orkestra, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.