Anketlere göre…

Genel seçim ya da yerel seçim fark etmez…

Sandığa gitme vakti yaklaşınca, araştırma kuruluşlarınca gerçekleştirilen seçim sonuçlarına ilişkin anketler, malum olduğu üzere gazetelerin birinci sayfalarında boy göstermeye başlar.

Kimileri gerçekçi,

Evirmeden, çevirmeden…

Neyse o…

Kimileri de seçmeni yönlendirme amaçlı…

Geçmişte çok gördük böylesini…

Neredeyse aile bireylerinin, akraba ve eş dost tayfasının oylarını bile ancak toplayacak etkinlikte olan adayı yarışın favorisi gösteren anketlere az mı tanık olduk.

Sandık başına gitme zamanı yaklaştıkça anketler de birbiri ardına gelmeye başladı.

Gerçekçi olan da var…

Uçuk kaçık olan da…

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok da, Sincan ziyaretinde ‘’maksatlı’’ olduğunu söylediği bazı anketlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Altınok, ‘’Sahte anketler yayımlıyorlar. Bu anketlerin hiçbir doğruluğu yok’’ diye konuştu.

Seçimin iddialı ismi Yavaş da ısınma turlarına başladı.

Yavaş, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında tamamlanan, 166 adet konutun tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreninde gövde gösterisi yaptı.

Yavaş, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘’Üzüntüm şudur; maalesef vefat edenler var, göremediler bugünleri… Bunun müsebbibi kim? Yani elinde imkân varken, elinde para varken bu borcu ödemek yerine gidip çalışmayan, projelere para yatırıp ondan sonra ben Ankara’ya proje yaptım diyenler değil midir? Farkımız bu… Farkımız sizlerden aldığımız parayı size harcamak. Öncelikli olarak borcumuzdan kurtulup bu insanların mağduriyetini ortadan kaldırmak."

Yavaş ve Altınok, propaganda turlarını sürdürürken, yarışa ilişkin bazı haberler de sosyal medyada takipçilerle buluşuyor.

Sosyal medyada yer alan bir haberde AKP'nin Ankara için 16 bin kişinin katıldığı bir anket yaptırdığı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı  Mansur Yavaş'a oy vereceğini söyleyenlerin oranının yüzde 55 olarak belirlendiği ifade ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için  yarışacak MHP kökenli iki adaydan Mansur Yavaş’ın mı, Turgut Altınok’un mu ipi göğüsleyeceği konusunda şimdiden tahmin yapmak zor.

Yanıt için 1 Nisan’ı beklemek gerek.