Ankara

Ankara’nın kültürel mirasının korunması ve tanıtımı için güçbirliği konuşuldu

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile beraberindeki Dernek Yöneticileri, Seymen ve Bacıerenlerden oluşan heyet tarafından Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Av. Dr. Duhan Kalkan’a makamında hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

Sıcak ve samimi, sohbet havasında geçen ziyarette; Başkent Ankara’nın tarihi, kültürel ve simgesel değerlerinin korunması, yaşatılması ve farkındalıklar yaratılması adına ortak akıl ve işbirliği içerisinde aynı paralelde buluşmanın, tecrübe paylaşımı ve güç birliği yapmanın önemi üzerinde duruldu, bu anlamda yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine atanmanızdan, Ankara’ya hizmet anlamında büyük bir görev ve sorumluluk üstlenmiş olmanızdan dolayı çok mutluyuz. Ankara Kulübü Derneği olarak tecrübelerimizin de ışığında işbirliği-güçbirliği anlayışıyla birlikte zengin ve köklü bir tarihi kültürel değerlere sahip Ankara’mızın tanıtımına, tüm bu değerlerimizin korunmasına yönelik birçok çalışma yapacağımıza inanıyorum. Yeni görevinizde üstün başarılar dileğiyle, tebriklerimizi sunuyorum.” dedi

Ankara Kulübü Derneği heyetinin nazik tebrik ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Av. Dr. Duhan Kalkan da, kendileri için bir sevda olduğuna vurgu yaptığı Ankara’nın sahip olduğu kültürel mirasa sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara taşımak adına her zaman işbirliği içerisinde üretilen projelere destek vermekten mutluluk duyacaklarını kaydetti. Kalkan, Ankara’ya hizmet etme görevinin kendileri için bir onur olduğunu dile getirdi.

Ziyarette, Genel Başkan Özaslan tarafından Genel Sekreter Kalkan’a, Seymen heykeli ile Ankara Kulübü yayınlarından Geleneksel Ankara Ezgileri albümü ve en son yayınlanan kitaplardan bir seçki hediye olarak takdim edildi.