Spor

Ankaragücü kritik Trabzon deplasmanında

Trendyol Süper Ligi’nin 38. hafta maçında MKE Ankaragücü ile Trabzonspor yarın Papara Park’ta karşı karşıya gelecek. Saat 19.00’da başlayacak mücadele beIN Sports 3 kanalından naklen yayınlanacak. Zorlu mücadeleyi hakem Atilla Karaoğlan yönetecek.

İki takım son olarak ligin 16. haftasında başkentte karşılaşmış ve müsabakayı Trabzonspor, 1-0’lık skorla kazanmıştı.

ANKARAGÜCÜ KAZANMAK ZORUNDA

37 haftada 8 galibiyet, 16 beraberlik ve 13 mağlubiyet alarak 40 puan toplayan Ankaragücü, Trabzonspor’u yenmesi durumunda Süper Lig’de kalmayı garantileyecek.

Hatayspor’un olası puan kaybında da lige tutunacak Sarı-lacivertliler, çıktıkları son maçta Pendikspor ile 0-0 berabere kalmıştı.

Oynadıkları son 11 deplasman maçında da galibiyet yüzü görmeyen Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, son dış saha galibiyetini 24 Kasım 2023 tarihinde Gaziantep FK’ya karşı almıştı.

TRABZONSPOR 2 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Ligde oynadığı son iki maçından da zaferle ayrılan Trabzonspor, sezonun son maçını taraftarı önünde kazanmayı hedefliyor.

37 karşılaşmada 20 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşayan Bordo-mavililer, son olarak Türkiye Kupası Finali’nde Beşiktaş ile karşılaşmış ve 3-2’lik mağlubiyetle turnuvayı ikinci sırada tamamlamıştı.