Trendyol Süper Ligi’nin 17. hafta maçında Ankaragücü ile Hatayspor Eryaman Stadı’nda karşılaştı. 

İlk yarıya daha iyi başlayan Ankaragücü, 9. dakikada etkili geldi. Efkan, yaydan içeri girip vuruş açısı ararken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Ardından topu önünde bulan Cephas, meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi. Ancak devreye giren sistemi Cephas’ın olduğunu tespit etti ve gol iptal edildi.

Ankaragücü dakika 15’te penaltı kazandı. Sol çaprazdan içeri giren Morutan, Engin Can’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Topun başına geçen Bajic, sol köşeye vurdu. Hatayspor kalecisi Erce gole izin vermedi.

Dakika 37’de Hatayspor etkili geldi. Yay üzerinde topla buluşan Görkem, sağ ayağının üstüyle vurdu. Top kaleci Bahadır’da kaldı.

39. dakikada Ankaragücü gole yaklaştı. Sağdan kullanılan köşe vuruşunda kale alanına gelen Atakan kafayı vurdu, kaleci Erce topu çıkardı. 45 dakika 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. 

Düşük tempo ile başlayan ikinci yarıda ilk tehlike 52. dakikada Hatayspor’dan geldi. Del-Bashiru yandan ceza sahasına girerek vuruş açısı aradı ancak topu kaptırdı.

54. dakikada Ankaragücü’nden Alper, sol dizinden sakatlık geçirdi. Oyuna devam edemeyen Alper, sedye ile alandan çıkarıldı.

Dakika 59’da Hatayspor, kornerden şansını denedi. Fakat gelen ortayı savunma uzaklaştırdı.

Dakika 74’de Ankaragücü'nün sağdan geliştirdiği atakta Cephas, şutunu çekti, top kalecide kaldı.

78. dakikada Hatayspor gole yaklaştı. Sağdan gelen atakta Del-Bashiru, ayağının üstüyle sert bir şut çekti, gelen topu kaleci Bahadır çıkardı.

Dakika 90’da Ankaragücü, mutlak golü kaçırdı. Sağdan savunma arkasına sarkan Cephas kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti, kaleci Erce topu çıkarmayı başardı.

Maça dört dakika ilave süre eklendi. Uzatma dakikalarında da başka pozisyon çıkmadı ve maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Bu sonuçla birlikte Ankaragücü 19 puanla 11. sırada yer aldı. Hatayspor ise 19 puan ve +2 averaj ile Ankaragücü’nün üstünde 10. sıraya yerleşti.

EMRE BELÖZOĞLU’NDAN VOLKAN DEMİREL’E HATAYSPOR BAYRAĞI

Mücadele öncesi Ankaragücü teknik direktörümüz Emre Belözoğlu, Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'e, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası Yeni Hatay Stadı'nda asılı bulunan ve depremin verdiği hasardan dolayı yırtılan Hatayspor bayrağının yerine, Yeni Hatay Stadı'nın tadilat süreci tamamlandıktan sonra asılmak üzere Hatayspor bayrağı takdim etti.

MANSUR YAVAŞ TRİBÜNDEYDİ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaragücü-Hatayspor maçını protokol tribünden takip etti. Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısının ardından paylaşımda bulunan Yavaş, “Dün akşam Eryaman Stadyumu’nda köklü çınar Ankaragücü’müzün şanlı tarihine yakışmayan bir gece yaşadık. Bu yapılan Ankaragücü’nün hakkını aramak değil, Ankaragücü’ne ve Türk futboluna zarar vermektir. Bir daha benzer durumların yaşanmaması için atılacak her adımı destekliyoruz. Geçmiş olsun Halil Umut Meler” ifadelerini kullanmıştı.

MAÇTAN KARELER

MAY_6993MAY_6850IMG_7494IMG_7424IMG_7369IMG_7331IMG_7320-1IMG_7283IMG_7281IMG_7201IMG_7141IMG_7027IMG_6912IMG_6882IMG_6875IMG_6873IMG_6859IMG_6849IMG_6847IMG_6686

Kaynak: Muhammed Ali YAHŞİ