Muhammed Ali YAHŞİ

Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu’nda Ankaragücü kendi evinde Malatya Arguvan Spor ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısında, topun kontrolünü elinde tutarak rakip kaleyi abluka altına alan Ankaragücü, en net pozisyonu 43. dakikada yakaladı.

Sol kanattan içeri giren  Cephas’ın ayak içi vuruşunda top üst direğe takıldı. Malatya Arguvanspor ise ilk yarıdaki en tehlikeli pozisyonu ise 11. dakikada buldu. Musa Yüksel’in ceza sahası önünde yaptığı vuruşu kaleci Gikiewicz çıkarttı. İlk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Ankaragücü, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da oyuna baskılı başladı. Girdiği pozisyonlarla tehlike yaratan Ankaragücü, aradığı golü 64. dakikada buldu.

Anastasios’ın pasında topa gelişine vuran Morutan meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara gönderdi.

Golün ardından baskısına devam eden Ankaragücü’nde maçın skorunu belirleyen gol 77. dakikada Macheda’dan geldi. Atak yönüne göre soldan Anastasios’un pasını sağ ayak içiyle vuran Morutan, topu kalecinin solundan ağlara gönderdi. 2. golden sonra da baskıya devam eden Ankaragücü, 81. dakikada yine etkili geldi ancak Anastosias’ın ağlara giden şutu ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.  Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası’nda  4. tura yükseldi.

MAÇTAN KARELER

IMG_8533IMG_8486IMG_8473IMG_8413IMG_8403IMG_8391IMG_8312IMG_8308IMG_8244IMG_8217

Editör: Ezgi Bardakçı