Ankara'da EGO otobüsünü yanıcı sıvı ile ateşe veren şüpheli A.K, polis tarafından gözaltına alındı. Olay, sabah saatlerinde Ulus-Kızılay-Ankara Şehir Hastanesi hattında gerçekleşti.
EGO Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 06 BD 4387 plakalı otobüsün sürücüsü M.D, A.K'nın otobüse binerken yazılı kağıtlar astığını fark etti. Ardından, sürücü kabinini ve şoförün üzerine yanıcı sıvı dökerek ateşe vermesi sonucu yangın çıktı.
M.D, yangın tüpü ile duruma müdahale ederek alevleri söndürdü fakat bu esnada el ve yüzünde kısmi yanıklar oluştu. Olayın ardından ihbar üzerine gelen polis ekipleri, A.K'yı gözaltına aldı. Otobüs şoförü M.D, hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu oldu.
Yapılan incelemelerde A.K'nın çok sayıda suç kaydı ve psikolojik sorunlar taşıdığı bildirildi. Yangın sonrası otobüste büyük hasar meydana geldi.
Ankara'da EGO otobüsünü yanıcı sıvı dökerek ateşe veren kişi gözaltına alındı. Yangın tüpüyle olaya müdahale edip yangını söndüren otobüs şoförü M.D'nin el ve yüzünde kısmi yanıklar meydana geldi, otobüste ise hasar oluştu.