Ankara’da dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur, birçok noktada sele neden oldu. Yağmura dışarda yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, trafikteki araçlar da sular içinde kaldı. Sincan’da ise yağışlı havanın da etkisiyle çıkan fırtına sonucu bir reklam tabelası devrildi. Tabelanın altında kalan bir vatandaş yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılmayarak yaşamını yitirdi. Öte yandan Eryaman’da da seyir halindeki bir motosikletliye yıldırım isabet etti. Yıldırım sonucu yaralanan vatandaş, hastanede tedavi altına alındı. Ayrıca yıldırım nedeniyle bazı noktalarda elektrik kesintileri de yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ankara’da dün öğle saatlerinden sonra havanın yer yer çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edilmişti.

YAĞMUR BUGÜN DE SÜRECEK

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce (MGM) yayımlanan son verilere göre başkentte bugün ve yarın da hava gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağmurun etkisiyle hava sıcaklığı da 27 dereceye kadar düşecek. MGM tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre öğle saatlerinden sonra İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Fotoğraf: AA

Muhabir: Merve Us Acıoğlu