İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu eski başkanlarından Prof. Dr. Sadık Tural ve Ostim Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erbay’ın (Ankara Kulübü Seymeni) da hazır bulunduğu görüşmeye; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ağa Kurt, YK üyeleri; Gürcan Maden, Naşit Tosun, Emirhan Güler ve Murat Kocakök ile Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, Altındağ Şube Başkanı Yaşar Güney ve şube yöneticileri, Seymen ve Bacıerenler de katıldı.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, kendilerini misafir etmelerinden ötürü Rektör Yülek’e teşekkür ederek, aynı zamanda Ankara Kulübü Derneği’nin değerli bir Seymeni olarak kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

Özaslan, konuşmasında Ahiliği, Seymenlik ve Bacıerenliği anlamak ve bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması adına çok daha etkin çalışma yollarının belirlenmesinin önemini vurguladı ve ekledi:

"Türk kültür tarihinin önemli ögesi Ahilik kültürü ve Seymenlik geleneği gibi konuların yakın ilgi alanı olduğunu bildiğimiz Sayın Rektörümüz Yülek'in öncülüğünde, sosyal ve çevresel üstün değerler yaratmaya, geleceğin yenilikçi ve girişimci liderlerini yetiştirmeye kendini adamış Ostim Teknik Üniversitemizi takdirle karşılıyoruz. Ankara Kulübü Derneği olarak Ostim Teknik Üniversitemizle Ankara'da Ahilik ve Seymenlik başta olmak üzere kültürel değerlerin tanıtılması ve  yaşatılması adına işbirliğine her zaman hazırız."

Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek de konuşmasında; Ankara Kulübü’nün Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere Ankara’nın kadim değerlerini yaşatıp ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımını yapmasından dolayı çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini kaydetti. Ankara'nın kadim değerlerinin yaşatılması adına işbirliği ve yaratıcı çözüm önerilerine üniversite olarak her zaman açık olduklarını dile getiren Yülek, kendisinin de milli bir görev gibi Seymenlik geleneğini yaşamak ve yaşatmak istediğini, bu anlamda Ankara Kulübü ile her zaman iletişim içerisinde olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yülek, Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka'ya, Ostim Teknik Üniversitesi'nde kendisinin de aralarında bulunduğu akademisyen ve öğrencilerden oluşan gruba düzenli olarak verilen Seymen eğitiminden dolayı teşekkür etti.

Rektör Yülek, Özaslan’a Ostim Teknik Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Ahiliği Yeniden Düşünmek” adlı kitabı hediye ederken, Özaslan da Yülek’e Seymen heykeli takdiminde bulundu, Ankara Kulübü yayınlarından Geleneksel Ankara Ezgileri albümü ve kitaplardan oluşan bir kültür seti hediye etti. 

Muhabir: İrem AKBAY