Ankara Tabip Odası, iki yıl önce görev yaptığı Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya için anma toplantısı düzenledi.  Ankara Tabip Odası'nda (ATO) düzenlenen basın toplantısında konuşan ATO Genel Sekreteri Kemal Oskay,  'İflas eden sağlık sistemi sağlıkta şiddetin artmasına zemin hazırlamıştır. Sağlıkta şiddet önlenebilir bir olgu olmasına karşılık her 24 saatte 30’dan fazla sağlık çalışanı görevi başında fiziki şiddete veya hakarete uğramaktadır” diye konuştu.
Yapılan araştırmalara göre Beyaz Kod sistemi kurulduğundan bu yana 121 bini aşan şiddet bildirimi yapıldığını belirten Oskay  'Acil Servislerde Şiddeti Önleme Raporu’na göre, acil tıp uzmanlarının hemen hemen tamamı meslek yaşantıları boyunca en az bir kez şiddete maruz kalmıştır.' dedi.

Açıklamada, sağlıkta şiddetin önlenmesi için izlenecek temel adımlar şu şekilde sıralandı: "Türk Tabipleri Birliği tarafından taslağı hazırlanan Şiddet Yasası yürürlüğe konmalıdır ve failleri cezalandıran caydırıcı yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Hastayı müşteri, hastaneleri AVM gibi gören Sağlıkta Dönüşüm Projesi sona erdirilmeli, toplum sağlığını önceleyen kamucu, planlı, eşit bir model uygulanmalıdır. Sağlık hizmetleri siyasi popülizmin nesnesi olmaktan çıkarılmalıdır ve sağlık okur-yazarlığı eğitimi verilmelidir."

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI