Ankara Kulübü Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Sevgi Özsoy "Kişisel Resim Sergisi", Ankara Konağı Başkent Salonu'nda sanatseverler ile buluştu.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, açılışta yaptığı konuşmada; kurum olarak sanata ve sanatçılara vermiş oldukları değeri artırarak devam ettirdiklerini belirterek, sanatçı Sevgi Özsoy'u misafir etmek ve eserlerine ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Özaslan, "Ankara Kulübü Derneği olarak yeni dönemde de ilham verici yeni sanatsal eserleri keşfetmek ve deneyimlemek  adına  birçok sergiye ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Seçilen temalar ve vurgulanan özellikler bakımından son derece başarılı bulduğum eserleri bizlerle buluşturan sanatçımız Sevgi Özsoy'a şükranlarımı iletiyorum. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen dernek yöneticilerimiz ile açılışa katılım gösteren tüm üye ve konuklarımıza, Seymenlerimize ve Bacıerenlerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel sergiyi herkesin görmesini, gezmesini tavsiye ediyorum." dedi.

Ressam Sevgi Özsoy da konuşmasında; daha önce birçok karma resim sergisinde eserlerinin yer aldığı ve Ankara Kulübü'nün ev sahipliğinde açılışını yaptıkları serginin ise kendisinin  ilk kişisel yağlı boya resim sergisi olduğunu belirterek, çalışmalarında, doğduğu ve kültürüyle büyüdüğünü vurguladığı Ayaş’ın değerlerini, güzelliklerini yansıtmaya ve tuvale dökmeye çalıştığını, bununla birlikte eserlerinde doğa, kadın, çiçek ve hayvan temalarına ağırlık verdiğini kaydetti.

SELAMİ BAŞER ANISINA YAPTIĞI PORTRE ÇALIŞMASINI HEDİYE EDECEK

Ayaş Gelini, Mülü Ebe (Münübe Kaya) ve Ayaş Konakları adlı tabloların son eserleri  olduğunu da sözlerine ekleyen Özsoy, şubat ayında vefat eden Ankara Kulübü Derneği Ayaş Şube (eski) Başkanı Merhum Selami Başer'in anısına yaptığı portre çalışmasının da sergide yer aldığını ve  Selami Başer'in sonsuza kadar hatırlanması dileğiyle  portreyi serginin ardından Ankara Kulübü Derneği Ayaş Şubesi Selami Başer Konağı'na hediye edeceğini kaydetti.

Özsoy, sanata ve sanatçıya verdikleri destekten dolayı Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve dernek yöneticileri ile sergi açılışına katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Sergi açılışında Ankara Kulübü Derneği Seymen ve Bacıeren gösterisi, büyük ilgi gördü. 

Ressam Sevgi Özsoy'un 37 eserini beğeniye sunduğu sergi, 13 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi