Ankara

Ankara Kulübü Derneği'nden Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’yi makamında ziyaret ederek, yeni dönemde başarılı çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Ziyarette, Altındağ ve Ankara’nın tarihi kültürel değerleri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarete; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ağa Kurt, YK üyeleri; Gürcan Maden, Naşit Tosun, Emirhan Güler ve Murat Kocakök ile Altındağ Şube Başkanı Yaşar Güney ve şube yöneticileri, Seymen ve Bacıerenler de eşlik etti.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara Kulübü Derneğinin, Atatürk ve Cumhuriyetle özdeşleşmiş; Seymenlik ve Bacıerenlik başta olmak üzere kadim gelenekleri titizlikle yaşatan, ticaret ve siyaset üstü kamu yararına bir dernek olduğunu vurguladığı konuşmasında, derneğin kısa bir tanıtımının ardından faaliyet ve çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yeni dönemde yapılacak proje çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunan Özaslan, Ankara Kulübü Derneği Altındağ Şubesinin, Seymenlik ve Bacıerenlik geleneğini yaşatma görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, Ankara’nın kalbi Altındağ bölgesinde bir yerinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğu ve bu anlamda karşılıklı işbirliği ve dayanışma içerisinde şubeye bir mekanın kazandırılmasının önemi üzerinde durdu. Özaslan, güçbirliği anlayışı içerisinde Altındağ’ın tarihi kültürel yönlerini öne çıkaracak projelere tecrübelerini katmaya hazır olduklarını kaydetti.

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki de Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki heyetin ziyaretinden ve nazik tebriklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara Kulübü’nü önemsediğini ve Ankara kültürünü yaşatarak önemli bir misyonu yerine getirdiğini vurgulayan Tiryaki, Altındağ’ın Ankara’nın kültürel anı değerlerini taşıyan önemli bir merkez konumunda yer aldığını, bu anlamda Altındağ’ın ve Ankara’nın tarihi kültürel değerlerinin yaşatılması adına her zaman işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Tiryaki, iletişim halinde kalarak, ilerleyen zamanda Ankara Kulübü Derneği Altındağ Şube’ye bir mekan kazandırılması noktasında belediye olarak yapılabilecek ne varsa bu konuda destek olmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, kendilerine sergilenen yakın ilgi ve misafirperverlik için Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’ye teşekkür ederek, Ankara Kulübü’nün simgesi Seymen heykeli takdiminde bulundu, Ankara Kulübü Derneği’ne ait Geleneksel Ankara Ezgileri albümü ve kitaplardan oluşan bir kültür seti hediye etti.