Nursel Dilek Manavbaşı
Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium’da düzenlenen 19.Kitap Fuarı bugün açıldı.  Açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır katıldı. Fuarın onur konuğu ise yazar Gülseren Budayıcıoğlu ve Güney Kore edebiyatının önemli temsilcilerinden Yazar You Ko-Eou’ydu. 10 Aralık’a kadar sürecek fuarda çok sayıda etkinlik gerçekleşecek. Söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktiviteleri düzenlenecek. 500’ü aşkın yazar okuyucuyla buluşacak.

KENDİNİ YETİŞTİRMİŞ BİR ANKARA HAYAL EDİYORUM

Fuara katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş’a gençlerin yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Çocuklar ve gençler Yavaş’la fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Açılış bu senenin konuk ülkesi Güney Koreli katılımcıların gösterisiyle başladı. Törende konuşan Mansur Yavaş, 19. Ankara Kitap Fuarı’nın Başkentlilere hayırlı olmasını diledi. Yavaş, “Kitaplar bilgiyi öğretir.Maalesef günümüzde kitap okuma sayısı çok az. Kendini yetiştirmiş bir Ankara ve Türkiye hayal ediyorum” dedi. Remzi Çayır ise kitap fuarlarinin yazar ve okuyucular arasında bir köprü olduğunu belirtti.

OKUYAN SAYISI GİDEREK AZALIYOR 

Yazar Gülseren Budayıcıoğlu ise son yıllarda okuyan sayısının azaldığına dikkat çekti. Budayıcıoğlu, Ankaralıların her zaman bu konuda önde olduğunu dile getirdi. Psikiyatrist Budayıcıoğlu, gençlere seslenerek ''Okuyun,kendinize yatırım yapın. Kendinizi geliştirin'' önerisinde bulundu.

Editör: Sezer Ç.