Anadolu coğrafyası birbirinden farklı etnik kimliklerin yüzyıllardır hayatı paylaşarak yaşadığı bir kültür mozaiğidir. Çoğulcu bir bakış açısıyla yapılan sanatın Anadolu coğrafyasının kültür haritasının oluşturulmasında rolü büyüktür.

Halk müziği, bir yörede yaşayan insanlar tarafından üretilen, toplumların kendi öz kültürleri ile bezenerek, halk tarafından genel kabul görerek yaşayan, yaratıcılarının adları çoğunlukla belirsiz olan ve yüzyıllar boyunca nesilden nesile aktarılan kendine özgü anlam ve amaçlar içeren bir müzik türüdür. Ana tema çoğunlukla aşk olmakla birlikte yöre insanın hayata dair duygu ve düşünceleri ile toplumsal yaşanmışlıkları içerir. Halk müziği yöresel dil ve üslup kullanılarak, sanat kaygısı taşımadan, gösteriş merakı olmadan alçak gönüllülükle, sadelik ve içtenlikle üretilir.   

Evrende her şey, düzenli hareket halindedir. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın deyimiyle “Ritim hayatta da vardır ve kozmos ritimden ibarettir.” Ritim, müziğin doğayla, diğer sanat dallarıyla, diğer disiplinlerle en büyük kesişim kümesidir. Sanat için ritmin farkında olabilmek önkoşuldur. Ritim müziğin nefesidir. BB Ritim Sahnesi Anadolu’nun dört bir yanından her dilden seçilen şarkıların ritim ağırlıklı bir seçkisiyle geçmişten bugüne bir yolculuk için sizi bekliyor.

Etkinlik ücretlidir. Biletleri etkinlik adıyla www.biletinial.com adresinden temin edebilirsiniz.

Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, Oxford'da söyleşi gerçekleştirdi Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, Oxford'da söyleşi gerçekleştirdi

Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi

24 Nisan'da saat 20.00'de 

Kaynak: Haber Merkezi