Ankara

Altındağ’da Salı Sohbetleri’nde bu hafta “Organ Nakli” konuşuldu

Altındağ Belediyesi'nde her hafta düzenlenen "Salı Sohbetleri" devam ediyor. Salı Sohbetleri'nde bu hafta "Ülkemizde Organ ve Doku Nakli" konusu konuşuldu.

Altındağ Belediyesi ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, Altındağ Belediyesi bünyesinde görev yapan personeller için "Organ ve Doku Nakli" konulu seminer düzenlendi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzman Dr. Huri Taştan tarafından gerçekleştirilen seminere, personeller büyük ilgi gösterdi. Seminerde, organ yetmezliğinin ve naklinin ne olduğu, organ nakli türleri,  hangi organ ve dokuların naklinin yapılabileceği, kimlerin organ bağışında bulunabileceği konularına değinildi. Ayrıca, organ bağışında bulunmanın dinimizce uygun olup olmadığı, organ bağışçısı olmak için yapılması gerekenler, organ bağışında bulunmak için başvurulacak yerler hakkında da bilgi verildi. Seminer, soru cevap bölümünün tamamlanmasının ardından sona erdi.

"SALI SOHBETLERİ İLGİ GÖRÜYOR"

Salı Sohbetleri'nin personeller tarafından beğeniyle karşılandığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Belediyemiz bünyesinde görev yapan personellerimiz için düzenlendiğimiz Salı Sohbetleri'ni her hafta Salı günü gerçekleştiriyoruz. Personelimizin seminerlere ilgi gösterdiğini görmek bizleri memnun ediyor. Seminerde konuşulan konu oldukça önemli… Organ nakli, hayati önem taşıdığı için bu konuda mutlaka bilgilendirilme yapılması gerekiyor" dedi.

Tiryaki, "Seminerlerin içeriği konusunda personellerimizden gelen talepleri de dikkate alıyoruz.  Personellerimizi farklı konularda farklı seminerlerle buluşturmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.