Oda Başkanı Aktürk'ün konuyla ilgili açıklamasında, şu  ifadeler yer aldı:  "Bilindiği üzere 17 Mayıs 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesine istinaden kamuda personel servis hizmetinin sona erdirilmesi kararlaştırılmıştı. Çoğunluğu Ankara’da olmak üzere kamuda hizmet veren on binlerce servisçi esnafı bu karar sonrası işsiz kalacaktı. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığınca  yayımlanan ve tüm kurumlara tebliğ edilen yeni bir genelge ile bu yanlıştan dönülerek, bu mağduriyet ortadan kaldırılmıştır.

Bu karardan dönülmesi için, her daim yanımızda olan TŞOF Genel Başkanımız Sayın Mehmet Yiğiner'in de katkıları ile birlikte yaklaşık 5 aydır yürüttüğümüz mücadelede çalmadık kapı bırakmadık, görüşmediğimiz bürokrat ve siyasetçi kalmadı. Kararın diğer mağdurları olan memur tarafıyla başta Memur-Sen ve Kamu-Sen olmak üzere birlikte hareket ettik, açılan davaların tamamına müdahil olduk. Yaşayacağımız mağduriyeti her platformda dile getirdik.

Kamuda personel servis hizmetinin devam etmesi kararı servisçi esnafımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Bu karar aynı zamanda tüm Ankaralıları da ilgilendirmekteydi. Çünkü 1 Temmuz’dan itibaren sadece 10 kamu kurumunda 514 adet personel servisi iptal olmuşken, Ankara’da yaşanan trafik çilesi, yılbaşından sonra çekilmez bir hale gelecekti. Bu itibarla,  başta şehrimiz olmak üzere ülkemizdeki tüm servisçi esnafı, tüm kamu personeli ve tüm vatandaşlarımız için mağduriyetin ortadan kaldırılması adına hayırlı ve yerinde bir karar olmuştur.

Bu süreçte bizlere destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'a,  MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sayın Yaşar Yıldırım'a, Ankara Milletvekilleri; Sayın Kurtcan Çelebi, Sayın Osman Gökçek, Sayın Yüksel Arslan ve Sayın  Umut Akdoğan’a, Ak Parti Sözcüsü Sayın Ömer Çelik ve BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici'ye ve bu kararın yayımlanması hususunda takdir ve tensiplerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a esnafımız adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bülten