Gürer: Ekonomik kriz vatandaşı presliyor Gürer: Ekonomik kriz vatandaşı presliyor

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kurultayda veda konuşmasını yaptı. Akşener konuşmasında zaman zaman duygusal anlar yaşadı.  Akşener 'bu kürsüden son kez konuşuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü.' diyerek sözlerine başladı. İYİ Parti lideri Akşener 30 yıl boyunca  bir kadın olarak zorluklarla iftiralarla, tehditlerle, karşılaştığına dikkat çekti. 'Her devrin ahlaksızlarıyla mücadele ettim. Zihnim de vicdanım da rahat oldu. ' dedi.

"CAZİP TEKLİFLER BENİ SUSTURAMADI"

İYİ Parti lideri konuşmasında 'Cazip teklifleri beni susturamadı, makam vaatleri beni durduramadı tutuklanacaksın tehditleri umurumda bile olmadı.' diyerek  28 Şubat'ta ölümle tehdit edildiğini ifade etti. 2010 referandumda hükümeti uyardığını hatırlattı.

31 Mart seçimlerine değinen Akşener, partiyi, kavgalara korkulara mahkum edilen milletimize yeni bir seçenek kurmak için kurduklarını belirtti.  'Satın alınmışlara karşı yürekten inanmışların mücadelesini yürüttüğümüzün farkındaydım.' dedi.

Akşener Kennedy'nin sözlerini hatırlatarak konuşmasına şu ifadelerle veda etti:  "Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir" der. İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduğumuz için değil başarısızlığı ben aldım artık başarıyı sizler yakalayacaksınız bedeli ben ödedim artık hesabı siz tutacaksınız. Kiminiz abla kardeş diye geldiniz benden bir yuva istediniz ben de İYİ Parti'yi sizlere bir ev yuva yaptım. Yıkmak dağıtmak isteyenlere çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Bugünden sonra artık bu evi siz koruyacaksınız. Bu eve artık siz bakacaksınız. Yolunuz bahtınız açık olsun."

FOTOĞRAF: MUHAMMED ALİ YAHŞİ 

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI