Tedavi süresini tamamlayan ve kanseri yenmeyi başaran Gür, tedavi boyunca 1 aydan fazla süreyle kendisine sıcak yuva olan Onkoloji Konukevi’ne, Nallıhan’da görev yaptığı Tuğrulbey İlkokulu öğrencileriyle birlikte teşekkür ziyaretine geldi. 

Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür

Gür, 10 yıldır yurt genelinden ve yurtdışından 300 binden fazla hasta ve hasta yakınını ücretsiz misafir eden Zübeyde Hanım Konukevi’ni öğrencilerine gezdirirken kaldığı odada duygu dolu anlar yaşadı.

Tedavi süresince kendisine hem destek hem de moral olan konukevi çalışanlarıyla da uzun uzun sohbet eden Uğur Gür, “Bu zorlu yolculuğu ailem, öğrencilerim ve Yenimahalle Belediyesi’nin desteği ile tamamladım. Şimdi sağlığıma kavuştum. Tedavi için Ankara’ya ilk geldiğimde ev aradım. Kalacak bir yer bütçeme göre bulamadım. Yenimahalle Belediyesi bana kucak açtı. Ne bana kucak açan yuva olanları ne de her daim yanımda olanları unutmam mümkün değil. Tedavi süreçlerimiz maalesef çok uzun. Burası bize yuva olurken gerek personelle, gerek diğer hasta ve yakınlarıyla da ciddi dostluklar bağlar kuruldu. Hemen hepsiyle hala görüşüyorum. Ankara’ya ne zaman gelsem artık bu sıcak yuva ilk durağım oluyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Zor gününde vatandaşın yanındayız

Zübeyde Hanım Konukevi’nin ilçe de yapılan en önemli hizmet olduğunu her fırsatta dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “10 yıl önce hizmete açtığımız konukevi bizim için çok önemli. Kanser hastalığı uzun bir tedaviyi ve sancılı bir süreci içeriyor. Son yıllarda kanser hastalığı büyük artış gösteriyor. Ankara’nın tek Onkoloji Hastanesi’ni barındıran bölgemize ülkenin farklı noktalarından binlerce vatandaşımız geliyor.  Bu uzun ve zorlu tedavi sürecinde Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Yenimahalle’ye böylesine anlamlı ve faydalı bir projeyi kazandırmaktan gurur duyuyor, tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Otel konforunda ücretsiz hizmet

Özevler Mahallesi’nde konumlandırılan 200 kişi kapasiteli Zübeyde Hanım Konukevi; 55 misafir odası, 3 öğün ücretsiz yemek servisinin yapıldığı yemekhane bölümü, TV odası, ütü, çamaşır yıkama ve kurutma odaları, rehberlik birimi, yönetim birimi, mescit ve otopark bölümlerini içerisinde barındırıyor.

Kaynak: Bülten