Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, aile bütünlüğünü korumak ve güçlendirmek, aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla ülke genelinde danışmanlık, eğitim ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

81 ilde İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki (SHM) uzman personel aracılığı ile vatandaşlara 2012’den bu yana ücretsiz olarak aile danışmanlığı hizmeti vermeye devam ettiklerini belirten Göktaş, “81 ilde verdiğimiz aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar toplam 108 bin kişi yararlandı. Vatandaşlarımız özellikle iletişim, problem çözme, çatışmaları yönetme, stresle baş etme ve çocuk yetiştirme becerileri konularında destek aldı.” ifadelerini kullandı.

HİZMETLER 3 BAŞLIK ALTINDA SUNULUYOR

Aile Danışmanlığı Hizmetlerinin, her aileye özel olarak, ailenin değerleri ve hassasiyetleri göz önünde tutularak, ihtiyaçları doğrultusunda verildiğini söyleyen Göktaş, hizmetlerin, eşlerin aile içi iletişim konularında yaşadıkları sorunlarla etkili bir şekilde baş etmelerini desteklemek amacıyla ‘Aile Danışmanlığı’, boşanma sürecinde olan çiftlerin bu süreci sağlıklı yönetebilmeleri amacıyla ‘Boşanma Süreci Danışmanlığı’ ve ‘Bireysel Danışmanlık’ olarak 3 başlık altında sunulduğunu aktardı. 

“E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILAN 24 BİN BAŞVURUYA DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNDUK”

Bakan Göktaş, vatandaşlara sunulan hizmetin daha çok kişiye ulaştırılması amacıyla başvuruların 2019'dan itibaren e-Devlet sistemi üzerinde bulunan “Aile Danışmanlığı Başvuru” ekranından da yapılmaya başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden başvurdukları takdirde randevu alarak İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde aile danışmanlığı hizmeti alabiliyor. Bugüne kadar e-Devlet üzerinden yapılan 24 bin başvuruya danışmanlık hizmeti sunduk."

Kaynak: Baskent