Kültür-Sanat

AFSAD Atölyeler Sergisi açıldı

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) yeni sezon çalışmalarına başladı. Geçen hafta Birleşik Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin (BRHD) de eserleriyle destek verdiği bağış sergisiyle yeni sezona merhaba diyen AFSAD,  geçen sezon atölye çalışmalarında üretilen eserlerin yer aldığı “AFSAD Atölyeler Ortak Sergisi” ile Ankaralı sanatseverlere yeni sezonun da dolu dolu geçeği mesajını verdi.

AFSAD bünyesinde açılan; Haluk Safi, Nazile Bolat ve Rafet Ertuğrul’un eğitmenliğinde Çağdaş Sokak Atölyesi, Irmak Soldamlı eğitmenliğinde Doğada Farkındalık Atölyesi, proje yürütücülüğünü Arzu Eke’nin yaptığı Kavramsal Fotoğraf Atölyesi Proje Grubu, Hayati Gün’ün eğitmenliğinde Post Fotoğraf Atölyesi, Semih Arı’nın eğitmenliğinde Ürün Fotoğrafçılığı, Serhat Saraydar’ın eğitmenliğinde Yapay Zeka ile Fotoğraf, Kamuran Feyzioğlu eğitmenliğinde 400 Asa 4 Yüz Atölyesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan Atölyeler Ortak Sergisi,  Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı.  Yoğun katılımın olduğu sergi açılışında konuşan AFSAD Başkanı Burcu Vardar, sergiye desteklerinden dolayı Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ethem Torunoğlu ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi emekçilerine katkıları için teşekkür ederek göreve geldikleri günden bu yana fotoğrafı daha çok kişiye ulaştırma gayreti içerisinde olduklarına vurgu yaptı. Başkan Vardar, “ AFSAD Yönetim Kurulu olarak görevi devraldığımız günden beri misyonumuzun farkında ve bilincinde olarak çalışmaya başladık. Yenilendik, tazelendik.  Derneğimiz yeni sezonda da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Öncelikle bugüne gelmemize vesile olan, emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Ve iyi ki AFSAD’lıyım dememi sağlayan AFSAD dostları var olun hep olun” diye konuştu.

AFSAD Başkanı Burcu Vardar atölye eğitmenleri Arzu Eke, Haluk Safi, Hayati Gün, Irmak Soldamlı, Kamuran Feyzioğlu , Semih Arı, Serhat Saraydar’a teşekkür belgelerini takdim ederek AFSAD’a ve fotoğrafa katkılarından dolayı teşekkür etti.

AFSAD Atölyeler Sergisi açılışında 400 Asa 4 Yüz Atölyesi fotoğrafçılarından Şahsanem Aydın’ın  atölye fotoğraflarına da konu olan Sema gösterisi  açılışa ayrı bir renk ve hareket kattı.

AFSAD Atölyeler Ortak Sergisi,  29 Eylül Cuma gününe kadar Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gezilebilir.