Adıyaman Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Adıyaman’daki öğrencilerimize gönderilen altın çörek ve meyve suyu ikramlarının son kullanma tarihinin geçtiği iddiasıyla ilgili yanlış bilgilendirmeler yer almaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur” denilerek şunlar vurgulandı:

“Öncelikle belirtmek isteriz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Adıyaman Merkez'de eğitim gören yaklaşık 20 bin ilkokul öğrencisine ulaştırılmak üzere gönderdiği 40 bin adet altın çörek, katkı maddesi içermeyen ve günlük olarak üretilen ürünlerden oluşmaktadır.

Bu çörekler, 9 Eylül Pazartesi 2024 tarihinde İstanbul’da üretilmiş, 11 Eylül Çarşamba 2024 günü Adıyaman’a ulaştırılmış, 12 Eylül Perşembe 2024 tarihinde de Adıyaman Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Adıyaman Merkez’deki ilköğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 20 bin çocuğumuza dağıtımı gerçekleşmiştir.

Söz konusu altın çöreklerin son kullanma tarihi, üretim tarihinden itibaren 7 gün yani 1 haftadır. İkramlar son kullanma tarihi olan 15.09.2024 ve 16.09.2024 tarihlerinden önce, Adıyaman’daki öğrencilerimize ulaştırılmıştır. Ayrıca, söz konusu yanlış bilgi içeren haberler yayınlanmadan önce Adıyaman Belediyesi’nin sosyal medya hesapları ve konuyla ilgili olarak basına servis edilen haberlerde ürünlerin ‘haftalık’ olduğu bilgisi de paylaşılmıştır.

Bu nedenle bilinçli şekilde ve algı yaratmaya yönelik ‘son kullanma tarihi geçmiş kekler dağıtıldı’ şeklindeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Adıyaman Belediyesi olarak, halkımızın sağlığı ve güvenliği bizim için her zaman önceliklidir. Özellikle çocuklarımızla ilgili yürüttüğümüz çalışmalarda en yüksek düzeyde titizlik gösterilmekte, tüm gıda dağıtımlarımız titizlikle denetlenmektedir. Vatandaşlarımızı yanlış bilgilendiren bu tür haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini rica ediyor, bu asılsız haber ve içerikleri yayınlayan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal yollara başvuracağımız hususunu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU