Ankara

ABB'nin "temiz okul,sağlıklı gelecek" projesiyle hafta sonu 48 okul temizlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Başkentteki ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde başlattığı temizlik seferberliği devam ediyor. “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında; toplam 29 bin 371 öğrencinin öğrenim gördüğü 48 okulun 1212 dersliği, 208 personel ve 44 araçla temizlenip dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yapılarak yeni haftaya hazır hale getirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin öğrenci dostu bir Başkent için eğitim ortamlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

Tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda temizlik hizmetlerinin sınırlandırılmasıyla ortaya çıkan temizlik hizmeti sorununa çözüm getirmek için seferber olan Büyükşehir Belediyesi, “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesiyle başkentteki okullara destek vermeyi sürdürüyor.

TOPLAM 48 OKULUN 1212 DERSLİĞİ TEMİZLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni hayata geçirdiği uygulamayla okullara hem temizlik malzemesi sağlıyor hem de hafta sonları belediyeye bağlı temizlik ekipleriyle talep gelen okullarda temizlik hizmeti sunuyor. Başkentte yaşayan öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim almasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında 28-29 Eylül tarihlerinde; Yenimahalle, Çankaya, Mamak, Sincan, Keçiören, Altındağ, Pursaklar ve Etimesgut ilçelerinde 29 bin 371 öğrencinin öğrenim gördüğü toplam 48 okulun 1212 dersliğini, 208 personel ve 44 araçla temizleyip dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yaparak yeni haftaya hazır hale getirdi.

Büyükşehir Belediyesinin okulların temizlik taleplerini almaya başlamasının ardından yoğun ilgi gören hizmetten yararlanmak isteyen toplam 271 okuldan 113’ü ise çeşitli sebeplerle talebini geri çekti.

MALZEME VE HİZMET DESTEĞİ İÇİN ONLİNE BAŞVURU

Projeden faydalanmak isteyip başvuruda bulunan tüm okullara hem temizlik malzemesi sağlanıyor hem de hafta sonları belediyeye bağlı temizlik ekipleriyle okullarda temizlik hizmeti sunuluyor. Okullar, temizlik malzemesi talebi için; “https://forms.ankara.bel.tr/okul-temizlik”, hafta sonu temizlik hizmeti için ise “https://forms.ankara.bel.tr/temizlik-hizmeti” adreslerinden form doldurabiliyor.