Ankara

ABB'nin düzenlediği 'Ankara Miras Şantiye Gezileri' devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkent turizmini canlandırmak ve kent tarihini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği 'Ankara Miras Şantiye Gezileri' devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkent tarihine ışık tutan yapıları bir bir ayağa kaldırırken, çalışmaların devam ettiği şantiyelerin kapılarını da kentlilere açmaya devam ediyor. 2022 yılının Temmuz ayında ilk defa yapılan “Ankara Miras Şantiye Gezileri” tüm ilgilileri bekliyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Miras Şantiye Gezileri kapsamında Ankara Roma Tiyatrosu’nun restorasyonu ve Arkeopark Ankara projesi ile Ankara Kalesi’nde yürütülen sokak sağlıklaştırma projelerinin çalışma sahalarını kentlilerle buluşturuyor. Alanında uzman teknik ekip eşliğinde sürdürülen gezilerde, çalışma alanları hakkında detaylar katılımcılarla paylaşılırken, kent tarihi hakkında da ziyaretçilere bilgi veriliyor.

ABB'nin X hesabında yapılan paylaşımda "Kent turizmini canlandırmak amacıyla düzenlediğimiz 'Miras Şantiye Gezileri' ile tarihi mekânlardaki restorasyon çalışmalarını vatandaşlarla buluşturuyoruz.  Uzman rehberler eşliğinde Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi'ni gezerken, geçmişin izlerini yaşıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen gezilere, https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras adresindeki form doldurularak, belirtilen tarihlerde katılım sağlanabilmektedir.