Söz konusu proje ile yaratılan faydanın ölçümünün yapıldığı, ‘Yatırımın Geri Dönüşü-Social Return on Investment/SROI’ etki ölçümünde projeye yapılan her 1 liralık yatırımın 3,17 liralık sosyal değer sağladığı belirtiliyor.
Bu kapsamda, proje çerçevesinde enerji tasarrufu ve çevre bilincinin gelişmesi, tiyatro ve sanat yoluyla öğrenme, araştırma ve bilgi edinme alışkanlığının kazanılması gibi olumlu değişimler tespit edildiği aktarılıyor.
Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, kurumsal sosyal sorumluluk ve toplumsal yatırımların şirketin sürdürülebilirlik anlayışının vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
'Enerji verimliliği ve sürdürülebilir bir dünya artık eğitim müfredatlarının da önemli bir parçası haline geldi. 'Enerjimi Koruyorum' projemizle, çocuklarımıza sadece tasarruf bilinci kazandırmakla kalmıyor, onların günlük hayatlarında uygulayabilecekleri pratik bilgiler sunuyoruz. Örneğin, basit ama etkili yöntemlerle evde nasıl daha az enerji tüketilebileceğini öğretiyoruz. Aynı zamanda bu eğitimler, çocuklar aracılığıyla ebeveynlere de ulaşıyor. Bugüne kadar 360 binden fazla çocuğa ulaştık, hedefimiz ise 500 bin çocuğa enerji tasarrufunu öğretmek. Ebeveynler için de çocuklarıyla birlikte enerji verimliliği konusunda bilinçlenmelerine destek olacak yeni dijital içerikler üzerinde çalışıyoruz.'
Taşcıoğlu, projenin sadece enerji tasarrufu bilinci kazandırmakla kalmadığını, aynı zamanda çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sunduğunu belirterek, ''Küsmesin Yıldızlar' tiyatro gösterisi ve 'Daha İyi Bir Gelecek' öykü yarışması, çocukların hem enerji tasarrufu konusundaki farkındalıklarını artırıyor hem de yaratıcı düşünme becerilerini destekliyor.' ifadelerini kullandı.