Spor

10. Eker I Run koşusu Bursa’da yapılacak

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Eker I Run Koşusu, 1 Ekim Pazar günü Bursa’da yapılacak. Uludağ’dan başlayacak ve Bursa Eker Meydanı’na doğru gerçekleştirilecek koşuda, etkinliğin 10’uncu yıl heyecanı, Cumhuriyetin 100. yılının coşkusuyla birleşecek.

Türkiye’de koşu sporu alanında önde gelen organizasyonlar arasında yer alan 10. Eker I Run, binlerce sporcuyu Bursa’da buluşturacak. Koşuyoruz” mottosuyla düzenlenecek olan Eker I Run, Uludağ’ın zirvesinden Bursa Eker Meydan’a doğru yapılacak. Yardımseverliği, iyi yaşamı, doğa sevgisini, lezzeti ve eğlenceyi de bir araya getirecek koşu da Cumhuriyetin 100’üncü yılı da coşkuyla kutlanacak.

BURSA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR

2014’ten beri düzenlenen ve geleneksel hale gelen Eker I Run, Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden katılımcıları Bursa’da buluşturarak hem koşu sevgisini büyütüyor hem de şehrin tanıtımına katkı sağlıyor.
 
HER KESİMDEN KOŞUCULAR EKER I RUN’DA YER ALACAK 

Profesyonel sporcuların yanı sıra sağlıklı yaşam için adım atmak isteyen amatör koşucular, kurumsal takımların temsilcileri ve çocuklar gibi farklı profillerden katılımcılar da 10. Eker I Run koşusunda yer alabiliyor. İlk kez koşacak katılımcılar, minik koşucular ve özel sporcular kendilerine uygun parkurlarda mücadele ederek Eker I Run koşusunun bir parçası olabiliyor. 

10. YILDA YENİ BİR PARKUR 

Eker I Run’ın, 10’uncu yılında yeni bir parkur düzenlenecek. Cumhuriyet'in 100. yılında daha fazla insanın sınırlarını aşması ve kurumların da maratona imza atması amacıyla 2 kişilik “Maraton Bayrak Yarışı” yapılacak. 42K maratonu, 15K, 5K, Paten Yarışı, Özel Sporcular Koşusu, 6-12 yaş aralığındaki çocukların katılacağı “Minik Adımlar” Koşusu ve Yardımseverlik Koşusu’da Eker I Run’da yer alan parkurlar arasında bulunacak. 

BİRİCİLER MİLANO MARATONUNA KATILACAK

10. Eker I Run Koşusu’na katılarak, 15K ve 42K kategorilerinde genel klasman kürsü birincisi olacak sporcular Milano Maratonu’na katılım hakkı kazanacak ve 7 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecek Milano Maratonu’nda Türkiye'yi temsil edecek. 
Gönüllü koşucular bağış toplayacak

Gönüllü koşucular, açılan Yardımseverlik Koşusu kampanyaları ile farklı sivil toplum kuruluşlarının; çocuk, genç, kadın ve otizm gibi faydalanıcı gruplara özel olarak geliştirilen projeleri için 10. I Run Koşusu’nda bağış toplayacak. 

Eker I Run'ı izlemek için Bursa Eker Meydan'a gelen katılımcılar, sponsor markaların stantlarını ziyaret ederken DJ performanslar, dans etkinlikleri ve konserlerle  keyifli vakit geçirme fırsatı bulacak.